Πίσω

Μυστικά για ευκολα λαζανια με κιμα

Ακόμα και εσείς που δεν έχετε ξαναφτιάξει λαζάνια  ακολουθώντας βήμα βήμα όλα τα μυστικά μου, που μοιράζομαι κάθε φορά μαζί σας, θα δημιουργήσετε ένα φαγητό που όλοι θα παραμιλάνε. Επειδή στις λεπτομέρειες κρίνεται η επιτυχία ενός φαγητού, γι’ αυτό και σας δίνω ότι ακριβώς χρειάζεται, για να έχετε ένα υπέροχο πιάτο.
Ένας κλασικός τρόπος παρασκευής τους είναι με ψιλοκομμένο κρέας, που σιγοβράζει για αρκετές ώρες σκεπασμένο σε πολύ χαμηλή φωτιά, ενώ για να μειώσουμε το χρόνο βρασμού τους χρησιμοποιούμε κιμά.

Ο κιμας

Πάντα να σβήνετε με λίγο κρασί τον κιμά ή το κρέας για την σάλτσα,  γιατί το κρασί δίνει τέλεια αρώματα. Το σωστό σοτάρισμα του κιμά δίνει το 50% του τελικού γευστικού αποτελέσματος. Γι’ αυτό, σοτάρετε σωστά τον κιμά, ίσα να ροδίσει ελαφρά και όχι να αρχίσει να βράζει και να βγάζει τα υγρά του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό αλλά και κόκκινο κρασί.

Να επιμείνετε στον κρεοπώλη σας, για κιμά περασμένο μια φορά στη μηχανή, γιατί αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα περισσότερη νοστιμιά και πιο πλούσια γεύση κρέατος.

Η σαλτσα

Η επιτυχία μιας πλούσιας, με βελούδινη υφή σάλτσας οφείλεται στο σιγανό μαγείρεμά της. Φροντίστε να έχει αρκετή υγρασία, γιατί με αυτά τα υγρά θα ψηθούν και θα μαλακώσουν τα λαζάνια. Σοτάροντας σωστά την τριάδα (mirepoix) κρεμμύδι, καρότο, σέλερι δίνουμε το μέγιστο γευστικό, αποτέλεσμα σ΄ αυτή . Γι αυτό δεν πρέπει να πάρουν καθόλου χρώμα αλλά να μαλακώσουν και να γίνει διάφανο το κρεμμύδι. Αν την ετοιμάσετε νωρίτερα, διατηρείστε την σωστά. Αφού δέσει η σάλτσα, αποσύρετέ την από την φωτιά και καλύψτε την επιφάνεια της με τη μεμβράνη τροφίμων, να εφάπτεται πλήρως, ώστε να μην κάνει πέτσα και να παραμείνει ζεστή και τρεμουλιαστή. Χρησιμοποιήστε βαθύ ταψί, γιατί κατά το ψήσιμο ξεχειλίζουν οι σάλτσες και χύνονται έξω. Αν ακολουθήσετε τα μυστικά μου το γευστικό αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.Αν περισσέψει κάτι από αυτό το πεντανόστιμο πιάτο, που δε νομίζω να συμβεί, μπορείτε να το ζεστάνετε σκεπασμένο πάντα σε χαμηλή θερμοκρασία.

Τα λαζανια

Ραντίστε τα λαζάνια με λίγες σταγόνες γάλα ή νερό, μιας και αν μείνουν τα ζυμαρικά και κρυώσουν, ρουφούν κάθε υγρασία από τις σάλτσες στο ταψί.

Αφού μάθατε τα μυστικά μου για σίγουρη επιτυχία της συνταγής, καλέστε εκλεκτούς καλεσμένους να γευτείτε τη γαστρονομική δημιουργία σας.  Εσείς θα βάζετε το μαγειρικό κέφι και μεράκι και εγώ θα σας δίνω τις μαγειρικές μου πληροφορίες, για να επιτυγχάνετε την κορωνίδα των μαγειρικών σας στόχων.

Καλή επιτυχία σε κάθε σας γαστρονομικό εγχείρημα! Συνεχίστε με το ίδιο πάθος.

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται