Πίσω

Ένας μήνας για το καλοκαίρι. Τι προλαβαίνω να χάσω;

Σίγουρα μπορεί να έχεις σκεφτεί ότι τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει … «απειλητικά», θα ήταν ιδανικό αν έβρισκες τη δίαιτα που θα σε βοηθούσε να χάσεις όσο περισσότερα κιλά γίνεται! Μάθε όμως ότι το να προβείς σε μία αυστηρή δίαιτα που περιορίζει πολύ την ποσότητα του φαγητού, μόνο σε αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να οδηγήσει! Ποια είναι αυτά; Και… ποιος είναι τελικά ο τρόπος για να χάσεις σωστά και αποτελεσματικά τα περιττά κιλά, αυξάνοντας παράλληλα την πιθανότητα να διατηρήσεις την απώλεια αυτών για μεγάλο χρονικό διάστημα;

Διαφήμιση

Δίαιτες express: Γιατί πρέπει να τις αποφύγεις!

Ακολουθώντας μία αυστηρή δίαιτα που είναι αρκετά χαμηλή σε θερμίδες ή/και περιορίζει συγκεκριμένα τρόφιμα και συστατικά (π.χ. χημικές, μονοφαγικές ή άλλες δίαιτες express που κατά καιρούς «αναδύονται» στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο), το μόνο που θα καταφέρεις είναι η πτώση του μεταβολισμού σου, αφού ο οργανισμός σου θα αναγκαστεί να «ρίξει ρυθμούς» ώστε να «εξοικονομήσει» ενέργεια για τις βασικές του λειτουργίες.

Επιπλέον, θα πρέπει να έρθεις «αντιμέτωπος» με το γεγονός ότι τα κιλά που έχασες –αν και, ναι, τα έχασες γρήγορα και μπορεί να ενθουσιάστηκες αρχικά- ενδεχομένως θα τα ξαναπάρεις σε σύντομο χρονικό διάστημα αφού δεν οφείλονται κατά βάση σε απώλεια λίπους -που αυτός πρέπει να είναι πάντοτε ο στόχος μας- αλλά κυρίως σε απώλεια υγρών και μυϊκής μάζας.

Μην ξεχνάς ότι ακολουθώντας τέτοιου είδους δίαιτες, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα καταφέρεις να αλλάξεις τη συνολική σου «φιλοσοφία» γύρω από το φαγητό, ενώ το αίσθημα στέρησης και πείνας που συνήθως τις «συνοδεύουν», αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες για την αποτελεσματικότητά τους, αφού προκαλούν ψυχολογική πίεση οδηγώντας στη συνέχεια σε υπερκατανάλωση φαγητού.

Διαφήμιση
47

Χάσε τα περιττά κιλά σταδιακά αλλά αποτελεσματικά!

Η απώλεια λίπους είναι μία αρκετά δύσκολη διαδικασία, για την πραγματοποίηση της οποίας απαιτούνται μικρές και σταδιακές αλλαγές, στις οποίες ο οργανισμός μας φαίνεται ότι προσαρμόζεται ευκολότερα! Δε χρειάζεται λοιπόν να βιάζεσαι να χάσεις βάρος!

Απώλεια της τάξης μέχρι και του ενός κιλού την εβδομάδα, θεωρείται η ιδανική απώλεια και εξασφαλίζει μεγαλύτερες πιθανότητες διατήρησης του αποτελέσματος!

Τι πρέπει λοιπόν να κάνεις;

Τήρησε τα μικρά και συχνά γεύματα, κατανάλωσε με μέτρο και στις ποσότητες που σου αναλογούν όλα τα τρόφιμα και ροφήματα, βάλε το πρωινό στην καθημερινότητά σου (προτίμησε ημίπαχο γάλα με ψωμί, μαργαρίνη και μέλι ή γιαούρτι με λίγες σταφίδες κι αμύγδαλα), κατανάλωσε καθημερινά 3-4 λαχανικά με διαφορετικό χρώμα (κάνε ένα φυσικό χυμό ή smoothie)και αντίστοιχη ποσότητα φρούτων και προτίμησε υγιεινά σνακ (σπιτική μπάρα δημητριακών ή 1 σπιτικό muffin με ξηρούς καρπούς) και τις light εκδοχές γαλακτοκομικών, γλυκών και ροφημάτων. Επιπλέον, δώσε έμφαση στην επαρκή ενυδάτωσή σου επιλέγοντας  ποικιλία μη-αλκοολούχων ροφημάτων με κυρίαρχο το νερό, και ενημερώσου για το περιεχόμενο των θερμίδων του κάθε προϊόντος, διαβάζοντας πάντοτε τις ετικέτες τροφίμων.

Διαφήμιση
48

Extra hint

Συνδύασε την υγιεινή διατροφή με οποιαδήποτε δραστηριότητα σε ευχαριστεί (π.χ. jogging με φίλους, κολύμπι, ποδήλατο, παιχνίδια με τα παιδιά) και επωφελήσου του σωματικού αλλά και ψυχολογικού οφέλους που προσφέρει η άσκηση!

Μη χάνεις άλλο χρόνο! Τώρα, ξέρεις κι εσύ το σωστό τρόπο για να χάσεις σωστά και αποτελεσματικά τα περιττά κιλά μέχρι το καλοκαίρι! Καλή επιτυχία!

Με τη συνεργασία της Διαιτολόγου, Δάφνης Μπαλαφούτη ΜSc

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται