8 συμβουλές για το γεύμα στο γραφείο!

Όλο και περισσότεροι από εμάς παίρνουμε μαζί μας το φαγητό μας στο γραφείο. Ο συνδυασμός υγιεινού και οικονομικού φαγητού, είναι ιδανικός. Όμως, υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε όλοι, ειδικά αν βρισκόμαστε σε χώρο με άλλα άτομα ή αν το γραφείο το οποίο εργαζόμαστε δεν διαθέτει ειδικό χώρο που μπορείτε να φάτε. Ποιοι είναι αυτοί;

1. Αποφασίστε τι ώρα θα φάτε και απλά κάντε το

Πώς γίνεται αυτό πρακτικά; Αποφασίστε την ώρα που θέλετε να φάτε και σταματήστε τις λοιπές ασχολίες.

2. Προσοχή στο μάσημα

Οι θόρυβοι του μασήματος, είναι εκνευριστικοί για τους γύρω σας, οπότε προσοχή σε αυτό. Επίσης, ποτέ δεν απευθύνουμε τον λόγο στους άλλους, την ώρα που μασάμε.

3. Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά

Μετά το γεύμα σας, καθαρίστε τον χώρο σας, ειδικότερα αν τρώτε στο γραφείο σας.

4. Προσοχή στις μυρωδιές

Προσπαθήστε στο γραφείο να έχετε μαζί σας γεύματα που δεν έχουν πολύ έντονη μυρωδιά, ειδικά αν ο χώρος είναι κλειστός.

5. Κρατήστε τα σχόλια για τον εαυτό σας

Καλό είναι να μη σχολιάζουμε το φαγητό των άλλων.  Εάν όμως πρόκειται να σχολιάσετε κάτι, το μόνο αποδεκτό που μπορείτε να πείτε είναι «Μυρίζει υπέροχα!» ή «φαίνεται λαχταριστό!» .

6. Χρησιμοποιήστε την κουζίνα του γραφείο σας σαν να είστε σε δημόσιο χώρο, επειδή ακριβώς είναι δημόσιος χώρος

Εάν τύχει και λερωθεί κάτι, καθαρίστε το. Πλύντε τα πιάτα σας, τα μαχαιροπίρουνα σας και τα ποτήρια σας. Σε διαφορετική περίπτωση, χρησιμοποιήστε σκεύη μίας χρήσης και οπωσδήποτε στο τέλος του γεύματος, πετάξτε τα. Αν πάλι έχετε τάπερ, τοποθετήστε το μετά το φαγητό, μαζί με τα υπόλοιπα πράγματά σας!

7.  Μεταχειριστείτε το ψυγείο του γραφείου ως ιερό έδαφος

Όπως και στην κουζίνα, οι κανόνες του ψυγείου των γραφείων είναι απλοί. Βάλτε το όνομά σας στα φαγητά σας, και μην φάτε τα τρόφιμα άλλων συναδέλφων σας. Σιγουρευτείτε ότι οτιδήποτε αποθηκεύετε μέσα στο ψυγείο, δεν θα στάξει. Σφραγίστε καλά τα τάπερ σας. Και φυσικά, στο τέλος της ημέρας μην ξεχνάτε τα ταπεράκια σας με τα φαγητά σας!
Επίσης, μία καλή ιδέα,  είναι να κάνετε ένα ξεκαθάρισμα του ψυγείου περιοδικά,  για να είστε πάντα σίγουροι ότι δεν έχει ξεχασμένα τρόφιμα. Μην θεωρείτε ότι είναι ευθύνη άλλου.

8. Σκεφτείτε τους άλλους

Πάντα στο γραφείο έχουμε το ένα άτομο που μας εκφράζει καλύτερα ως παρέα για το μεσημεριανό μας κολατσιό. Καλό θα ήταν να θυμάστε ότι θα σας κάνει να δείχνετε πιο φιλικός αν τρώτε παρέα και με άλλα άτομα από τον εργασιακό σας χώρο. Πέρα το πώς μπορεί να σας ευνοήσει επαγγελματικά, σας κάνει να δείχνετε και πιο συμπαθητικό.

9. Παν Μέτρον Άριστον

Κατά τη διάρκεια του γεύματός σας, να έχετε στο μυαλό σας, ότι είναι χώρος γραφείου και όχι χώρος εστιατορίου ή το σπίτι σας!
https://www.argiro.gr/2017/06/8-symvoules-gia-gevma-sto-grafeio/