Σωστή διατροφή για έξυπνα παιδιά!

Αμέτρητα είναι τα οφέλη της σωστής διατροφής στα παιδιά! Μαζί με όλα τα θετικά που γνωρίζουμε ήδη για την σωστή διατροφή των παιδιών τώρα οι επιστήμονες έχουν να προσθέσουν άλλο ένα! Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα η σωστή διατροφή “ανεβάζει” το iq των παιδιών.

Με ποιο τρόπο και σε ποια ηλικία;

Στα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όταν η διατροφή τους είναι χαμηλή σε λιπαρά και ζάχαρη και δεν υπάρχουν στο τραπέζι τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα παιδιά  έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο τους ενώ σε τεστ νοημοσύνης, ως μέσο όρο έχουν υψηλότερη βαθμολογία στα τεστ νοημοσύνης!
Οι διατροφολόγοι ανά τον κόσμο συμφωνούν σε ένα πράγμα σε σχέση με την παιδική διατροφή. Όσο πιο υγιεινά τρώνε οι γονείς και ενθαρρύνουν το παιδί να τρώει και αυτό από πολύ μικρή ηλικία τόσο πιο εύκολο είναι η σωστή διατροφή να του γίνει θέμα συνήθειας και νοοτροπίας σε όλη του τη ζωή.

Η έρευνα σημειώνει επίσης ότι οι τροφές που βελτιώνουν το IQ ειναι τα ω-3 λιπαρά οξέα, ο σίδηρος και τα θρεπτικά συστατικά από τα φρούτα και τα λαχανικά.

https://www.argiro.gr/2017/06/sosti-diatrofi-gia-eksypna-paidia/