Μπολ φαγητού

Τα μπολ φαγητού είναι πραγματικά ένα από τα πιο χρήσιμα αποθηκευτικά σκεύη στην κουζίνα μας.

Πόσες φορές δεν έχουμε αποθηκεύσει μέσα σε μπολ φαγητού με καπάκι φαγητό που περίσσεψε προκειμένου να το καταναλώσουμε την επόμενη μέρα. Μάλιστα, εκτός από πλαστικά υπάρχουν και τα ανοξείδωτα μπολ με καπάκι. Φυσικά, το φαγητό που περίσσεψε δεν είναι το μόνο που μπορούμε να βάλουμε σε ένα μπολ φαγητού. 

Αν ανοίξει κανείς το ψυγείο οποιουδήποτε σπιτιού θα δει ένα ή περισσότερα μπολ γεμάτα με διάφορα τρόφιμα. Τυριά, αλλαντικά, φρούτα και λαχανικά αποθηκεύονται ιδανικά μέσα σε μπολ φαγητού με καπάκι ή χωρίς.

Υπάρχουν σε διάφορα σχήματα χρώματα και υλικά, ανάλογα τη χρήση που προορίζονται, το γούστο και το βαλάντιο του καθενός.

Έτσι τα μπολ φαγητού διακρίνονται:

Στα πλαστικά μπολ φαγητού. Ακόμα στο πλαστικό υπάρχουν διάφορες ποιότητες που διαφοροποιούνται στο πάχος, τη σύνθεση και την αντοχή. Κάποια πλαστικά μπολ μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων και στο φούρνο μικροκυμάτων και κάποια όχι. 

Στα γυάλινα μπολ φαγητού που επιτρέπουν στο να βλέπει κανείς το περιεχόμενό τους και είναι ιδιαίτερα πρακτικά. Το μειονέκτημά τους είναι ότι θέλουν περισσότερη προσοχή μιας και αν πέσουν ή κοπανηθούν σπάν. Επίσης είναι πιο ευαίσθητα στην απότομη αλλαγή θερμοκρασίας. Τα περισσότερα από αυτά πλένονται και στο πλυντήριο πιάτων και μπαίνουν με προσοχή και στο φούρνο μικροκυμάτων. 

Στα ανοξείδωτα μπολ με καπάκι ή χωρίς. Τα τελευταία χρόνια έχουν κερδίσει περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών μιας και είναι αρκετά αξιόπιστα στη συντήρηση των τροφίμων. Δεν μπαίνουν στο φούρνο μικροκυμάτων λόγω του υλικού κατασκευής τους ενώ συνήθως πλένονται στο πλυντήριο πιάτων. 

Γιατί να χρησιμοποιήσω μπολ φαγητού

Γιατί πολύ απλά είναι ο απλούστερος τρόπος να συντηρηθεί ένα τρόφιμο σε ιδανικές συνθήκες, μακριά από μυρωδιές, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα επιμόλυνσής του από άλλους παράγοντες. Σε ανοξείδωτα μπολ με καπάκι συντηρούνται για πολλές μέρες σπιτικά μπισκότα και κουλουράκια, αφού το ερμητικό κλείσιμο του μπολ δεν αφήνει τον αέρα να τα ξεράνει. 

Μας βοηθάει να οργανώσουμε την κουζίνα μας και στο να ξέρουμε που βρίσκεται το κάθε τι, μέσα στα ντουλάπια ή στο ψυγείο.

Τι μπολ φαγητού χρειάζομαι;

Ο καθένας χρειάζεται αυτά ακριβώς τα μπολ φαγητού που τον διευκολύνουν στην καθημερινότητα. Έτσι από την συχνότητα που μαγειρεύετε, από το τι μαγειρεύετε και από το αν ασχολείστε και με τη ζαχαροπλαστική καθώς και από τον αριθμό των ατόμων που ζουν στο σπίτι καθορίζεται ο αριθμός, τα μεγέθη και τα ήδη των μπολ φαγητού. Καλό θα είναι να ξεκινήσετε με μία συλλογή από 6-8 μπολ σε διάφορα μεγέθη υλικά και σχήματα και να αποφασίσετε ποια είναι αυτά που σας ταιριάζουν.

Αν σας άρεσε το άρθρο διαβάστε και το παρακάτω.

Με αγάπη Αργυρω.

https://www.argiro.gr/2017/09/mpol-fagitou-anoxeidota/