Μυστικά για το πιο αφράτο κι αέρινο παντεσπάνι

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ξεμυαλιστικό, από ένα κουτάλι που βυθίζεται σε μια βελούδινη, αέρινη τούρτα με αφράτο παντεσπάνι.

Άλλωστε, όταν φτιάχνεις τη σπιτική σου τούρτα, εξοικονομείς χρήματα μιας και είναι πολύ πιο οικονομικό το σπιτικό γλυκό.

Δες λοιπόν εδώ όλα τα μυστικά, για να γίνεται το παντεσπάνι σου, ένας αφρός και να σου παραγγέλνουν όλοι να τους  φτιάχνεις θεϊκές τούρτες.

Τιραμισού με παντεσπάνι

Εργαλεία που χρειάζεσαι για το παντεσπάνι

Προετοιμασία

Μια καλή προετοιμασία θα σου μειώσει τον χρόνο που θα ασχοληθείς με το παντεσπάνι.

Ροζ τούρτα φράουλα

Επί το έργον

Τούρτα μους σοκολάτα

Στο ψήσιμο

Μετά το ψήσιμο

Τούρτα μερέντα σε 5 λεπτά

Στο μοντάρισμα

Μυστικά για σωστό σιρόπιασμα

Ξέρεις ότι το παντεσπάνι είναι καλύτερο την επόμενη ημέρα; Κι όμως αυτό είναι το σωστό. Το παντεσπάνι πρέπει να σταθεί για μια νύχτα να στεγνώσει καλά. Έτσι κόβεται πολύ πιο εύκολα και απορροφάει πιο σωστά το σιρόπι του. Με τον τρόπο αυτό το παντεσπάνι δεν λασπώνει στο σιρόπιασμα.

Για να κόψεις το παντεσπάνι σε φέτες, χρειάζεσαι μεγάλο μαχαίρι με μακριά οδοντωτή λάμα. Εναλλακτικά στο σπίτι, κόβεις και με κλωστή.

Το επάνω σκούρο χρώμα από το παντεσπάνι αφαιρείται σε λεπτή φλούδα.

Όλα το κομμάτια παντεσπάνι, πρέπει να κοπούν σε ισόπαχες στρώσεις.

Πότε βρέχω ένα παντεσπάνι και γιατί;

Θα δείτε ότι όλες οι τούρτες δεν ζητούν σιρόπιασμα στο παντεσπάνι.

Πως φτιάχνω σιρόπι για παντεσπάνι;

Απλά με νερό και ζάχαρη. Μπορείς να προσθέσεις στο σιρόπι για παντεσπάνι αλκοόλ, ρούμι, λικέρ, μέλι για αρώματα, βανίλια ή εσάνς από αγαπημένο υλικό. Επίσης, τέλειο ποτό για σιρόπι τούρτας είναι το λικέρ κρέμα καφέ καθώς και όλα τα κρεμώδη λικέρ.

Τι να προσέξω στο σιρόπιασμα για παντεσπάνι;

Απλό σιρόπι τούρτας

Συνήθως το σιρόπι για παντεσπάνι έχει ίση ποσότητα ζάχαρης και νερού. Στο τέλος προσθέτουμε το αλκοόλ ή το άρωμα που θέλουμε.

Με την παρακάτω ποσότητα της συνταγής, σιροπιάζετε με σιρόπι με αλκοόλ μια τούρτα 23 εκ.

Σιρόπι ζάχαρης

Σε κάθε συνταγή τούρτας που σας έχω εδώ θα βρείτε ακριβής οδηγίες για να φτιάξετε διάφορα σιρόπια για τούρτα, από φρούτα, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδα ή απλό σιρόπι με αλκοόλ.

Μόνο να φροντίσετε να μην πνίξετε το παντεσπάνι με πολύ σιρόπι. Ένα σωστά σιροπιασμένο παντεσπάνι είναι η μισή επιτυχία της τούρτας.

Μπείτε στο argiro.gr και σας περιμένουν μοναδικές πανεύκολες λαχταριστές τούρτες για να τους κάνετε όλους να παραμιλούν με το ταλέντο σας. 

Καλή επιτυχία!

Εγώ είμαι πάντα εδώ, να σας καθοδηγώ σε κάθε σας βήμα,

ώστε να είναι σίγουρη η επιτυχία σε ό,τι φτιάχνετε στην κουζίνα σας.

https://www.argiro.gr/2017/09/mystika-gia-pio-afrato-ki-aerino-pantespani/