Πώς φτιάχνω ριζότο μαγικό, με κρεμώδη πλούσια υφή και απίστευτη γεύση; Εδώ σου έχω όλα τα μυστικά για να να φτιάξεις το σωστό ριζότο, σαν επαγγελματίας! Μετά, σίγουρα θα βρεις τον μπελά σου γιατί όλοι θα το ζητούν από τα χεράκια σου. Είναι ένα οικονομικό, χορταστικό κι εύκολο γεύμα που ετοιμάζεται μέσα σε 25′.
Τα απαραίτητα εργαλεία για το μαγείρεμα του ριζότο είναι ένα σκεύος με χοντρή βάση και μία ξύλινη φαρδιά κουτάλα.
Το σοτάρισμα του ρυζιού με βούτυρο ή λάδι ή συνδυασμό και των δύο, μέχρι το ρύζι να γίνει σχεδόν διάφανο για περίπου 30 δευτερόλεπτα, βοηθάει στο να ζεσταθεί πιο γρήγορα ο κόκκος ρυζιού, να λαδωθεί εξωτερικά και έτσι να αποβάλλει σταδιακά το άμυλό του. Επιπλέον, βγάζει και τα γήινα μαγικά του αρώματα, που από ποικιλία σε ποικιλία διαφέρουν.