• Αρχική
  • Home Machine
  • 10 χρυσοί κανόνες για την ασφαλή προετοιμασία φαγητού

10 χρυσοί κανόνες για την ασφαλή προετοιμασία φαγητού

Η δηλητηρίαση από τρόφιμα συνήθως συσχετίζεται με χαλασμένα τρόφιμα, μη επαρκώς καθαρισμένους πάγκους και σκεύη που ακουμπάνε τα τρόφιμα και γενικότερα ένα βρώμικο περιβάλλον στην κουζίνα.

Εάν ακολουθείτε ευλαβικά ορισμένους βασικούς κανόνες ασφαλείας, δεν θα πάθετε ποτέ δηλητηρίαση από τα φαγητά που ετοιμάζετε.

Δώστε λοιπόν την απαραίτητη προσοχή…

…στο ψυγείο σας

  1. Η κατάψυξη ΔΕΝ σκοτώνει τα βακτηρίδια, μόνο καθυστερεί την ανάπτυξή τους. Τα πιο συνηθισμένα βακτήρια αναπτύσσονται γρήγορα από 15 ° C έως 50 ° C.καλό θα  είναι να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του ψυγείου σας κάτω από τους 10 ° C και της κατάψυξης περίπου στους -17 ° C.
  1. Μην βγάζετε τα τρόφιμα από το ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να τα μαγειρέψετε.
D:\RUNNING DATA\Downloads\washing-machine-1772579_640.jpg
Δώστε λάμψη στο πλυντήριο πιάτων σας!

…στο πλυντήριο πιάτων

  1. Κρατήστε το καθαρό, αν και το θεωρούμε καθαρό, είναι μία από της μεγαλύτερες πηγές βακτηριών στο σπίτι μας.
  1. Εάν πλένετε τα πιάτα με το χέρι, αφήστε τα να στραγγίσουν, αντί να χρησιμοποιήσετε μια πετσέτα. Εάν χρησιμοποιείτε πετσέτα, αλλάξτε την συχνά, καθώς αποτελεί ιδανικό μέρος για την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων. Διαβάστε εδώ πώς να τις κρατήσετε καθαρές. Το χαρτί κουζίνας είναι μια καλύτερη επιλογή.

…στο μαγείρεμα

  1. Μαγειρέψτε καλά το φαγητό σας για να σκοτώσετε τα βακτηρίδια, αλλά μην το αφήσετε να στεγνώσει εντελώς. Επίσης ποτέ μην μισο-μαγειρεύετε το φαγητό για να τελειώσετε το μαγείρεμά του αργότερα.
  1. Πλύντε καλά τα χέρια σας με ένα αντιβακτηριδιακό σαπούνι πριν και μετά το μαγείρεμα.
  1. Πλύντε διεξοδικά όλα τα λαχανικά, τα όσπρια, το ρύζι κ.λπ. με πολύ νερό.
  1. Όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φαγητό από το ψυγείο, που έχει περισσέψει από μία άλλη μέρα, πρέπει να το θερμαίνετε σε υψηλή θερμοκρασία έτσι ώστε να εξουδετερώσετε ό,τι βακτήρια μπορεί να υπάρχουν. Πετάξτε τα τρόφιμα που έχετε ήδη ζεστάνει μία φορά.
  1. Μην μαγειρεύετε εάν έχετε οποιαδήποτε ανοιχτή πληγή στα χέρια σας.

…στην κουζίνα σας

Διαβάστε εδώ τον απόλυτο οδηγό για 5 κρίσιμα σημεία που πρέπει να καθαρίσετε στην κουζίνα σας

5 σημεία της κουζίνας σας, που δεν καθαρίζετε όσο θα έπρεπε

Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε (και να γράφουμε) περισσότερα από ό,τι ο καθένας μόνος του.

Σας Προτείνουμε