Τα 6 μυστικά για αξέχαστο ογκρατέν

Αυτά είναι τα 6 μυστικά και οι πολύτιμες συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις για να γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους, όταν δοκιμάσουν το ογκρατέν σου.

πατάτες ογκρατέν
Πατάτες ογκρατέν με κοτόπουλο

1. Αρχικά, για να έχει επιτυχία το oγκρατέν, πρέπει ο φούρνος μας να είναι πολύ καλά προθερμασμένος.

2. Το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι πυρίμαχο και καλά βουτυρωμένο.

3. Ένα ογκρατέν μπορεί να μοιραστεί σε πολλά μικρά πυρίμαχα σκεύη και να τα ψήσουμε λίγα λίγα.

4. Τυριά με μαστιχωτή υφή, όπως γραβιέρα, κασέρι, χαλούμι, ταλαγάνι, μαστέλο, φορμαέλα και μοτσαρέλα είναι ιδανικά για ογκρατέν. Ο λόγος είναι απλός: λιώνουν ομοιόμορφα και δίνουν τη μαστιχωτή υφή τους και στο ογκρατέν.

Πολύχρωμο ογκρατέν

5. Ακόμα, ογκρατέν μπορούμε να κάνουμε με όλα τα υλικά και να αυτοσχεδιάζουμε με ό,τι υπάρχει στο ψυγείο.

6. Τέλος, το πασπάλισμα με λίγη φρυγανιά, ανακατεμένη με παρμεζάνα, πεκορίνο ή κεφαλοτύρι στην επιφάνεια τα τελευταία 10 λεπτά, δίνει τραγανή υφή και δημιουργεί μία υπέροχη ρόδινη κρούστα.

Δείτε εδώ όλες τις συνταγές μου για πεντανόστιμα ογκρατέν του ονείρου!

Ακολουθήστε αυτά τα μικρά μυστικά και θα με θυμηθείτε. Άλωστε μην ξεχνάτε, ότι είμαι πάντα εδώ για να μοιραστώ τις γνώσεις μου, για τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική!

Καλή επιτυχία, με πολλή αγάπη

Θέλω να μοιράζομαι τα πάντα μαζί σας μέσα από το argiro.gr!

Σας Προτείνουμε