Πίσω

Φτιάξτε τις ενεργειακές σας μπάρες βήμα βήμα

Για 8 μεγάλες μπάρες ή 16 μικρές τετράγωνες μπάρες

Θα χρειαστείτε

1 φλ. ξηρούς καρπούς (επιλογή σας)

1 φλ. αποξηραμένα φρούτα

1 φλ. (12-15 ολόκληρους) αποξηραμένους χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)

Πώς θα το κάνετε

Οι ξηροί καρποί μπορούν να χρησιμοποιηθούν ωμοί ή ψημένοι. Το ψήσιμο θα προσθέσει μία έξτρα καπνιστή γεύση στις ράβδους. Εάν θέλετε, ψήνετε τους ξηρούς καρπούς στο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς C για 10-12 λεπτά, μέχρι να μοσχομυρίσουν και να αρχίσουν να παίρνουν ένα χρυσό-καφετί χρώμα. Καβουρδίστε τους ξηρούς καρπούς σε τηγάνι (προαιρετικά). Αφήστε τους να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τους χρησιμοποιήσετε.

D:\RUNNING DATA\Desktop\056d72ef55802c99f3d4304713a9c49f6ab5fe3a (1).jpg

Ρίξτε όλα τα υλικά σε μία καθαρή πετσέτα, τυλίξτε και πιέστε να θρυμματιστούν.  Βάλτε τους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα φρούτα και τους χουρμάδες στο μούλτι. Ξεχωρίστε τους χουρμάδες αν αρχίσουν να κολλάνε.

D:\RUNNING DATA\Desktop\13f536d4409b7831d327ba8881fc79f9eb010f37.jpg

Χτυπήστε αρκετά στο μούλτι, για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Όλα τα συστατικά θα πρέπει να έχουν μεγέθος ψίχουλου. Ανοίξτε και ανακατέψτε καλά τα τρίμματα αμέσα στο δοχείο με μία κουτάλα και βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν δημιουργηθεί κολλημένες μάζες. Συνεχίστε έως ότου το μείγμα σχηματίζει μια μπάλα, ανάλογα με το μούλτι σας, θα πάρει 1 έως 2 λεπτά.

D:\RUNNING DATA\Desktop\04d825390fd1d6250e9ba8cb3e05aecac674195d.jpg

Μεταφέρετε τη ζύμη σε μαγειρική μεμβράνη. Πιέστε τη ζύμη με τα χέρια σας μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύ τετράγωνο, μεγέθους περίπου όσο η παλάμη σας. Τυλίξτε και βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

D:\RUNNING DATA\Desktop\64427b2b7714d56112728a1c7d309a0d9424513a.jpg

 

D:\RUNNING DATA\Desktop\3820a7000851819d6f2d6a3c8454f5caf67a5de2.jpg

Ξετυλίξτε την παγωμένη ζύμη και μεταφέρετε σε μια επιφάνεια κοπής. Κόψτε σε 8 μεγάλες ράβδους ή 16 μικρά τετράγωνα. Τυλίξτε κάθε ράβδο με λαδόχαρτο.

D:\RUNNING DATA\Desktop\52bbb1b655e03981530819be9ec32048cae3bc4d.jpg

Αποθηκεύστε τις ράβδους στο ψυγείο για αρκετές εβδομάδες ή στον καταψύκτη έως 3 μήνες. Οι μπάρες μπορούν να καταναλωθούν κατευθείαν από το ψυγείο ή την κατάψυξη και θα είναι μαλακές και ελαστικές.

Οι μπάρες όταν είναι σε θερμοκρασία δωματίου είναι πιο μαλακές και είναι ιδανικές για κολατσιό και διατηρούνται σε τσάντα φαγητού ή σακίδιο όλη μέρα.

D:\RUNNING DATA\Desktop\b89a861ffac9b24a4f38839066d8651af20c7bca.jpg

Extra tips

-Αντί για πλακέ σχήμα, μπορείτε να δώσετε στη ζύμη σας σχήμα μπάλας. Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, και τυλίγοντας σφιχτά τα μπαλάκια με μεμβράνη για μεγαλύτερη διάρκεια αποθήκευσης.

-Πειραματιστείτε πειράζοντας τις αναλογίες των υλικών και φτιάξτε τις δικές σας αγαπημένες. Για παράδειγμα μπορείτε να βάλτε περισσότερους ξηρούς καρπούς αν σας αρέσει η μπάρα σας να είναι περισσότερο τραγανή.

Δοκιμάστε αυτούς τους εκπληκτικούς συνδυασμούς!

Κεράσι-Αμύγδαλο,

Βερίκοκο-Αμύγδαλο,

Blueberry-Πεκάν,

Μήλο-Κανέλα-Καρύδι

Αχλάδι-Μέλι-Καρύδι

Δοκιμάστε να τις πασπαλίσετε και με αυτά τα καρυκεύματα!

Τριμμένη καρύδα, σπόροι chia, τσιπ σοκολάτας, κακάο, σκόνη κακάο, κρυσταλλοποιημένο τζίντζερ, κανέλα,  μοσχοκάρυδο,  κάρδαμο, ξύσμα λεμονιού, ξύσμα λάιμ.

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται