Το ροδίτικο μελεκούνι, ένα βήμα πριν την Ευρωπαϊκή πιστοποίηση

Μία πολύ ευχάριστη είδηση για ένα ελληνικό προϊόν μας έρχεται από τη Ρόδο.

Το περίφημο «Μελεκούνι» της Ρόδου έχει πλέον πιστοποιηθεί και με απόφαση του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων εντάχθηκε στο μητρώο προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης ως προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη εδώ και ένα χρόνο. Λίγο αργότερα έγινε και αίτημα για την αντίστοιχη εγγραφή στα μητρώα των προϊόντων της Ε.Ε.

Το περίφημο «Μελεκούνι» της Ρόδου έχει πλέον πιστοποιηθεί και με απόφαση του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων εντάχθηκε στο μητρώο προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης ως προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη εδώ και ένα χρόνο. Λίγο αργότερα έγινε και αίτημα για την αντίστοιχη εγγραφή στα μητρώα των προϊόντων της Ε.Ε.

Σήμερα, βρίσκεται στο τελικό στάδιο για την πιστοποίηση του, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως προϊόν προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης.

Αν εντός τριών μηνών δεν υποβληθούν  ενστάσεις, τότε η διαδικασία θα είναι ολοκληρωμένη και το ροδίτικο προϊόν θα είναι πιστοποιημένο σε επίπεδο ΕΕ.

Σε καλό επίσης δρόμο, βρίσκονται και οι αντίστοιχες διαδικασίες πιστοποίησης για το κρασοτύρι της Κω, το λόπι της Κατταβιάς και τη σιτάκα της Κάσου, ενώ σε αρχικό στάδιο βρίσκεται το μέλι της Καλύμνου.

 

https://www.argiro.gr/2017/11/roditiko-melekouni-ena-vima-prin-tin-evropaiki-pistopoiisi/