Μυστικά για το ωραιότερο νεράντζι γλυκό του κουταλιού

Η ιδανική περίοδος για να φτιάξετε το νεράντζι γλυκό κουταλιού, είναι από τα μέσα του Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος του Φεβρουαρίου, γιατί τότε είναι τα νεράντζια χοντρόφλουδα με σφιχτή σάρκα.

Είναι ένα γλυκό που αγαπούν οι περισσότεροι και βέβαια, δείχνει τη μαεστρία της νοικοκυράς.

νεραντζι γλυκό κουταλιού συνταγη
Νεράντζι γλυκό του κουταλιού

Τα μυστικά για να φτιάξετε το καλύτερο νεράντζι γλυκό του κουταλιού

Μπορούμε να τυλίξουμε τις φλούδες σε ρολό, να φτιάξουμε δηλαδή καρουλάκια και με χοντρή βελόνα και κλωστή να τις περάσουμε σε αρμαθιά σαν κολιέ. Εναλλακτικά, τυλίγουμε το νεράντζι σε ρολάκι και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες . Αυτός είναι πιο χρονοβόρος τρόπος και μετά έχει πιο έχει μεγάλη διαδικασία για να αφαιρεθούν.

Μπορούμε, επίσης, να ψιλοκόψουμε τις φλούδες όπως το κυδώνι, σε μπαστουνάκια.

Κατά τη διάρκεια του ξεπικρίσματος, να έχετε υπομονή και να αλλάζετε το νερό όταν αυτό γίνεται κίτρινο.

Στεγνώστε καλά τα νεράντζια σε μια πετσέτα για να αποβάλουν το πολύ νερό που ρούφηξαν.

Σημασία έχει να αλλάζουμε συχνά το νερό. Αυτό το γλυκό πρέπει να είναι αρωματικό και σφριγηλό στο τέλος όχι μαλακό.

Μην βράζετε για πολύ ώρα τα νεράντζια γιατί θα μαλακώσουν πολύ και θα γίνουν άνοστα.

Για ωραία δεμένο σιρόπι, δεν χρειάζεται πολύ νερό, γιατί κρατούν αρκετό νερό οι φλούδες νεραντζιού στη σάρκα τους, το οποίο θα αποβάλουν μέσα στην κατσαρόλα.

Βράζουμε το γλυκό σε μέτρια φωτιά. Η δυνατή φωτιά θα εξατμίσει τα υγρά από το σιρόπι.

Τα γλυκά κουταλιού είναι τα αγαπημένα μου. Ποτέ δεν χρησιμοποιώ γλυκόζη, γιατί αυτή αλλοιώνει το αποτέλεσμα. Φτιάχνω γλυκά του κουταλιού συνέχεια, και μου διατηρούνται άριστα όλο το χρόνο, χωρίς να βάζω ποτέ γλυκόζη.

Για τη σωστή διατήρηση του γλυκού σας, αποστειρώστε τα βάζα που θα το αποθηκεύσετε. Δείτε παρακάτω πώς θα το κάνετε.

αποστείρωση βάζων για μαρμελάδες
Αποστείρωση για γυάλινα βάζα

Να θυμάστε ότι λατρεύω να μοιράζομαι μαζί σας τις συνταγές μου, αλλά και τα μυστικά για σίγουρη επιτυχία, που αντλώ μέσα από τη δουλειά μου. Θέλω να κάνετε με τα χέρια σας τα τέλεια μαγειρέματα.

Θέλω να μοιράζομαι τα πάντα μαζί σας μέσα από το argiro.gr!

Σας Προτείνουμε