Πίσω

Πώς καθαρίζουμε τις αγκινάρες

Αν αγοράσετε φρέσκιες , για να τις μαγειρέψετε θα πρέπει να τις καθαρίσετε. Και για το πως την  καθαρίζω  θα χρειαστεί λίγος χρόνος και αρκετή γνώση, για να γίνουν τέλειες χωρίς να μαυρίσουν! Οι καρποί της  που καταναλώνουμε, είναι στην ουσία και τα λουλούδια του φυτού.

Πριν ξεκινήσετε, να ξέρετε ότι θα χρειαστείτε ένα μεσαίο κοφτερό μαχαίρι, ένα κουτάλι, και μία λεκάνη με νερό στο οποίο θα στύψετε ένα λεμόνι. Να θυμάστε ότι με το που θα τις καθαρίσετε  θα πρέπει να τις μαγειρέψετε. Το νερό με το λεμόνι καθυστερεί το μαύρισμά τους αλλά δεν το αποτρέπει.

Πώς μαγειρεύω σωστά τις αγκινάρες; Όλα τα μυστικά

 

Με το μαχαιράκι σας κόβετε το κοτσάνι της αφήνοντας το πιο τρυφερό σημείο πάνω, αυτό δηλαδή που βρίσκεται 2-3 εκ. από τη βάση της για καλύτερη παρουσίαση ή δεν αφήνετε καθόλου. Ξεφλουδίζετε τα σκληρά μέρη του κοτσανιού και της βάσης.

γιατι μαυριζουν οι αγκιναρες καθαρισμα

Αν έχετε σκοπό να χρησιμοποιήσετε τα κοτσάνια ρίξτε τα μέσα στη λεκάνη με το νερό και το λεμόνι για να μην μαυρίσουν.

Κατόπιν μαδάτε 2-3 σειρές από τα εξωτερικά μεγαλύτερα πέταλα-φύλλα που βρίσκονται περιμετρικά της βάσης του μίσχου. Αφαιρείτε τα φύλλα όσο τα βλέπετε να έχουν σκούρο πράσινο χρώμα και τα νιώθετε σκληρά στην αφή.

αγκινάρες καθάρισμα αγκιναρας

Τώρα έχετε ένα λουλούδι, με τα πέταλα της αγκινάρας να κλείνουν στην κορυφή. Με το μαχαίρι σας ή με ένα ψαλίδι, κόψτε τις κορυφές των φύλλων, μία μία, και γύρω γύρω σε όλα τα φύλλα ξεκινώντας από τα κάτω.

πως καθαριζουμε τις αγκινάρες καθαρισμα

Τώρα έχετε ένα λουλούδι και στο κέντρο του θα βλέπετε το στήμονά  του που είναι σαν τρίχες. Με το κουτάλι αφαιρείτε την καρδιά του που περιλαμβάνει το στήμονα και κάποια άλλα λεπτά φυλλαράκια  που δεν τρώγονται.

πως καθαριζονται οι αγκινάρες καθαρισμα

Ρίχνετε την καθαρισμένη αγκινάρα στο νερό με το λεμόνι μέχρι να καθαρίσετε τις υπόλοιπες.

Στο τέλος ασχολείστε με τα κομμένα κοτσάνια αν τα χρειάζεστε, και τα ξεφλουδίζετε αφαιρώντας τα σκληρά τους μέρη.

  • Αν είναι πολύ μαλακές  και μαυρίζουν αμέσως, περάστε τες επιπρόσθετα με χυμό λεμονιού όσο τις καθαρίζετε.
  • Αν  είναι πολύ μικρές για να καθαρίσετε την καρδιά της με το κουτάλι, κόψτε το λουλούδι κάθετα στη μέση και αφαιρέστε τα μουστάκια με το μαχαιράκι.

Τώρα η καρδιά της  είναι έτοιμη για να την χρησιμοποιήσετε!

Δείτε όλες τις πεντανόστιμες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται