Πίσω

Πως βραζω μακαρονια απο την Αργυρω

Ποιος από εσάς είναι μακαρονάς; Υποθέτω οι περισσότεροι θα πείτε εγώ κι έχετε δίκιο, γιατί τα μακαρόνια γίνονται μανία. Αυτά τα εύκολα και γρήγορα να μαγειρευτούν ζυμαρικά, είναι τόσο εθιστικά, που υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να τρώνε μακαρόνια 4-5 φορές την εβδομάδα. Πως θα πετύχουμε όμως το τέλειο βράσιμο και ποια είναι τα μυστικά για μια τέλεια μακαρονάδα;

Ξέρετε τα λάθη που πρέπει να αποφεύγετε για να φτιάχνετε την καλύτερη μακαρονάδα;
Ο χρόνος και τρόπος βρασίματος, το αλάτι, το λάδι, η σάλτσα, η θερμοκρασία και κάποια άλλα, είναι αυτά που θα αποφασίσουν αν τα ζυμαρικά σας θα είναι πραγματικά al dente ή μια άγευστη μάζα από λασπωμένα μακαρόνια.

Τα 5 μυστικά για τέλεια μακαρόνια

Το θέμα «μακαρόνια» είναι τόσο αγαπημένο και σημαντικό, που ασχολήθηκαν μαζί του οι επιστήμονες! Συγκεκριμένα, χημικοί, μελέτησαν τις αντιδράσεις που γίνονται κατά το βράσιμο των μακαρονιών και κατέληξαν στα 5 βήματα για ένα τέλειο πιάτο μακαρόνια.

1. Σταθερή θερμοκρασία κατά το βράσιμο
Κρατάμε σταθερή και δυνατή τη θερμοκρασία του νερού που βράζουμε τα μακαρόνια.

2. Το μυστικό για να μην λασπώνουν και να μην κολλάνε τα μακαρόνια
Τι να κάνω για να μην κολλάνε τα μακαρόνια; Δεν ανακατεύω συνεχώς γιατί λιώνουν, σπάνε και στο τέλος γίνονται κολλώδη και λασπωμένα, αφού αποβάλουν το άμυλο τους.

3. Δεν βάζουμε λάδι στο βράσιμο
Το λάδι στο βράσιμο των μακαρονιών δεν είναι απαραίτητο και σε καμία περίπτωση δεν βοηθά τα μακαρόνια να μην κολλήσουν, αφού όταν σουρώνονται το λάδι θα ξεπλυθεί.

4. Βάζουμε πάντα αλάτι στο νερό πριν ρίξουμε μέσα τα μακαρόνια
Το κόλπο και όπλο για να δώσει κανείς γεύση στα μακαρόνια είναι το αλάτι. Αυτό προστίθεται στο νερό, καθώς βράζει, πριν ακόμη προσθέσουμε τα μακαρόνια.

5. Τα μακαρόνια τα ξεπλένουμε;
Όχι, δεν ξεπλένουμε τα μακαρόνια. Αν τα ξεπλύνουμε πρώτον χάνουμε τη μισή νοστιμιά τους και δεύτερον χάνουμε την πιθανότητα να κολλήσει η σάλτσα πάνω στο μακαρόνι αφού με το ξέπλυμα χάνεται το άμυλο τους. Επίσης, χάνουμε τη θερμοκρασία που έχουν αναπτύξει στο βράσιμο και μετά πρέπει να τα ξαναζεστάνουμε.

Διαφήμιση

Το βρασιμο για μακαρονια

Βράστε τα μακαρόνια σας, αφού έχετε ετοιμάσει ήδη τη σάλτσα σας. Υπολογίστε 1-2 λεπτά λιγότερο βράσιμο και τελειώστε το βρασμό των ζυμαρικών μέσα στη σάλτσα. Η γεύση αλλά και η υφή είναι καλύτερες έτσι.

Κρατήστε πάντα λίγο από το νερό στη κατσαρολα για μακαρόνια που είναι πλούσιο σε άμυλο, ώστε να ελέγξετε την πυκνότητα της σάλτσας σας. Αν την θέλετε πιο ζουμερή  προσθέστε στο τέλος μέσα στη σάλτσα λίγο από αυτό το καυτό νερό των ζυμαρικών.

Αν πάλι θέλετε να δέσετε μια σάλτσα, ρίξτε λίγο από αυτό το νερό για να πυκνώσει με το άμυλο του μακαρονιού.

Σε περίπτωση που ρίξετε τα μακαρόνια σας μέσα στη σάλτσα και τελειώσετε εκεί τον βρασμό τους, τότε και μόνο τότε, κάντε κυκλικές κινήσεις στο κέντρο με τσιμπίδα ώστε να χυλώσει ωραία η σάλτσα. Με τον τρόπο αυτό η σάλτσα θα κολλήσει πάνω στα μακαρόνια και θα αποκτήσουν την ιδανική γεύση και υφή.

Σερβίρετε πάντα την μακαρονάδα σας ζεστή κι αν είναι δυνατόν σε ήδη ζεστά πιάτα. Η απόλαυση είναι μεγάλη.

 

 

Ποσα γραμμαρια ειναι μια μεριδα μακαρονια

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται