Πίσω

Αλεύρι για πίτσα

Για την ιδανική πίτσα πρέπει να υπάρχει και το κατάλληλο ειδικό αλεύρι για πίτσα.

Η πίτσα αποτελεί μια ξεχωριστή απόλαυση για τον άνθρωπο. Το αλεύρι για πίτσα είναι το σημαντικότερο υλικό για την παρασκευή της. Το ιδανικό λοιπόν είναι το αλεύρι τύπου 00. Το αλεύρι τύπου 00 είναι κατάλληλο για να γίνει η αυθεντική ιταλική παρασκευή αλλά και για διάφορα άλλα παρασκευάσματα.

Τι είναι το αλεύρι τύπου 00

Το αλεύρι τύπου 00 είναι ειδικού τύπου από μαλακό σιτάρι. Περιέχει βελτιωτικά αλεύρων, συνήθως ασκορβικό οξύ και το ένζυμο α- αμυλάση. Είναι μαλακό και λεπτά αλεσμένο. Το αλεύρι τύπου 00 δίνει ελαστικές, εκτατές, μαλακές και ελαφριές ζύμες που διπλώνουν χωρίς να σπάνε. Το ειδικό αυτό αλεύρι για πίτσα προσδίδει επίσης μαστιχωτή υφή και έχει την κατάλληλη σύσταση για να δώσει το κατάλληλο φούσκωμα για διάφορα μαλακά και τραγανά αρτοσκευάσματα. Το ζυμάρι δουλεύεται άνετα χωρίς να κόβεται σε κομμάτια.

Διατροφική αξία

Ενδεικτικά η χημική σύσταση που έχει είναι η εξής: Στα 100g περιέχει 76g υδατάνθρακες εκ των οποίων 0,7g είναι σάκχαρα, 2g εδώδιμες ίνες, 10,5g πρωτεΐνες, 0,9g λιπαρά εκ των οποίων 0,4g κορεσμένα και αλάτι 0,15g. Στα 100g αποδίδει περίπου 360 θερμίδες.

Χρήσεις

Το αλεύρι για πίτσα τύπου 00 χρησιμοποιείται για πίτσες, πεϊνιρλί, παραδοσιακή ιταλική ciabatta, calzone, λαχματζούν, φρέσκα ζυμαρικά κ.ά.

Αλεύρι για πίτσα – Η Ιταλία στην κουζίνα

Με το ιδανικό αλεύρι τύπου 00 οι λάτρεις της πίτσας θα μπορούν να παρασκευάσουν την αυθεντική ιταλική ζύμη που έχει μοναδικά χαρακτηριστικά. Μια ζύμη που δίνει την εξαιρετική εκτατότητα και ελαστικότητα στη ζύμη και την κάνει κατάλληλη για την παρασκευή πίτσας, για ιδανικό πεϊνιρλί, για παραδοσιακό ιταλικό ψωμί ciabatta, καθώς και για διάφορα άλλα παρασκευάσματα. Με το αλεύρι για πίτσα τύπου 00 ο καθένας μπορεί να βάλει και να απολαύσει τις αυθεντικές ιταλικές γεύσεις πίτσας και άλλων αρτοσκευασμάτων στην κουζίνα του.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο διαβάστε και δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή.

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται