Αλεύρι για πίτσα

Πρέπει να υπάρχει και το κατάλληλο ειδικό αλεύρι για πίτσα.
Αποτελεί μια ξεχωριστή απόλαυση για τον άνθρωπο. Το αλεύρι για πίτσα είναι το σημαντικότερο υλικό για την παρασκευή της. Το ιδανικό λοιπόν είναι το αλεύρι τύπου 00. Το αλεύρι τύπου 00 είναι κατάλληλο για να γίνει η αυθεντική ιταλική παρασκευή αλλά και για διάφορα άλλα παρασκευάσματα.

Το αλεύρι τύπου 00 είναι ειδικού τύπου από μαλακό σιτάρι. Περιέχει βελτιωτικά αλεύρων, συνήθως ασκορβικό οξύ και το ένζυμο α- αμυλάση. Είναι μαλακό και λεπτά αλεσμένο. Το αλεύρι τύπου 00 δίνει ελαστικές, εκτατές, μαλακές και ελαφριές ζύμες που διπλώνουν χωρίς να σπάνε. Το ειδικό αυτό αλεύρι για πίτσα προσδίδει επίσης μαστιχωτή υφή και έχει την κατάλληλη σύσταση για να δώσει το κατάλληλο φούσκωμα για διάφορα μαλακά και τραγανά αρτοσκευάσματα. Το ζυμάρι δουλεύεται άνετα χωρίς να κόβεται σε κομμάτια.

Διατροφική αξία

Ενδεικτικά η χημική σύσταση που έχει είναι η εξής: Στα 100g περιέχει 76g υδατάνθρακες εκ των οποίων 0,7g είναι σάκχαρα, 2g εδώδιμες ίνες, 10,5g πρωτεΐνες, 0,9g λιπαρά εκ των οποίων 0,4g κορεσμένα και αλάτι 0,15g. Στα 100g αποδίδει περίπου 360 θερμίδες.

Το αλεύρι για πίτσα τύπου 00 χρησιμοποιείται για 

https://www.argiro.gr/2018/10/alevri-gia-pitsa/