Αλεύρι για τσουρέκια

Τι είναι το αλεύρι για τσουρέκι;

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται ποιο είναι το περίφημο αλεύρι για τσουρέκι. Προέρχεται από επιλεγμένα μαλακά σιτηρά. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Ενδείκνυται για παραγωγή αρτοσκευασμάτων πολυτελείας. Δίνει ελαστικά ζυμάρια που μπορούν να αφομοιώνουν ιδανικά υψηλά ποσοστά σακχάρων και τα λιπαρών που χρησιμοποιούνται στις διάφορες παρασκευές. Είναι ένα άλευρο που καλύπτει ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Αλεύρι για τσουρέκι τύπος Μ

Με αυτό το αλεύρι μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει μοναδικά αρτοσκευάσματα. Εμπλουτίζεται με ξηρά γλουτένη σίτου και με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται ζυμάρια που δίνουν μεγάλο όγκο. Πριν τη χρήση του καλό είναι να κοσκινίζεται για να οξυγονώνεται, ώστε να διαλυθούν τυχόν κόμποι που έχουν σχηματιστεί. Επίσης, πρέπει να διατηρείται σε δροσερό μέρος προστατευμένο από την υγρασία.

Πόση μαγιά βάζουμε σε ένα κιλό αλεύρι για τσουρέκι;

Η σωστή αναλογία είναι 1:10. Δηλαδή στο 1 κιλό αλεύρι βάζουμε 100 γραμ. νωπή μαγιά.

Χημική σύσταση

Περιέχουν λιπαρά 1,5% εκ των οποίων κορεσμένα 0,6%, υδατάνθρακες 72,7% εκ των οποίων το 0,4%  είναι σάκχαρα, πρωτεΐνες 14%, και χλωριούχο νάτριο 0,15%.

Χρήσεις για το αλεύρι με τσουρέκι

To αλεύρι αυτό δεν χρησιμοποιείται μόνο για τσουρέκια αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες παρασκευές και αρτοσκευάσματα κ.ά. Είναι σε κάθε περίπτωση μία λύση στην κουζίνα σας για να δημιουργήσετε.

Ενδείκνυται για παραγωγή αρτοσκευασμάτων πολυτελείας. Δίνει ελαστικά ζυμάρια που μπορούν να αφομοιώνουν ιδανικά τα σάκχαρα και τα λιπαρά των διαφόρων συνταγών. Πλέον δεν υπάρχει δικαιολογία για να μη φτιάξει κάποιος εύκολα το πιο γνωστό πασχαλινό γλύκισμα.

Με το αλεύρι για τσουρέκι τύπος Μ, το οποίο δίνει μοναδικό όγκο στα ζυμάρια, μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει εκλεκτά προϊόντα. Αρτοσκευάσματα πολυτελείας κ.ά. μπορούν να παρασκευαστούν οποιαδήποτε στιγμή εύκολα και γρήγορα, δίνοντας ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα. Με αυτό το αλεύρι μπορείτε να δημιουργήσετε πεντανόστιμες λιχουδιές για εσάς και τους αγαπημένους σας!

https://www.argiro.gr/2018/10/alevri-gia-tsoureki/