Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Ένας από τους πιο γνωστούς τύπους αλευριού είναι το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του πρόκειται για ειδικό είδος αλεύρου το οποίο περιέχει μια ποσότητα αλατιού και διογκωτική ουσία. Χρησιμοποιείται για ελαφριές και αφράτες παρασκευές που θέλουν όγκο. Περιέχει την κατάλληλη δόση διογκωτικών από μόνο του, οπότε δε χρειάζεται να προστεθεί κάποια άλλη κατά τη διάρκεια των διαφόρων παρασκευών. Είναι ιδανικό για γλυκίσματα. Στην αγορά αυτό το είδος αλεύρου βρίσκεται σε διάφορα τύπους ανάλογα με το επιθυμητή γεύση και άρωμα που θέλουμε να δώσουμε στα διάφορα παρασκευάσματα. Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται τι μπορώ να φτιάξω με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ας δούμε λοιπόν πόσα πολλά παρασκευάσματα μπορούν να παραχθούν με χρήση αυτού του είδους αλευριού. 

Χημική σύσταση

Ενδεικτικά στα 100g περιέχει 72,8g υδατάνθρακες εκ των οποίων 0,3g σάκχαρα, 1,2g εδώδιμες ίνες, 11,9g πρωτεΐνες, 0,9g λιπαρά εκ των οποίων 0,2g κορεσμένα και αλάτι.

Τι μπορώ να φτιάξω με αυτό το άλευρο;

Με αυτό το είδος αλεύρου μπορώ να φτιάξω διάφορα αφράτα παρασκευάσματα και αρτοσκευάσματα. Είναι εύκολο στην χρήση του και χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα. Σπανίως λείπει από το νοικοκυριό. Ωστόσο, είναι πολύ εύκολο και απλό να το φτιάξετε κι εσείς οι ίδιοι μόνοι σας στο σπίτι.

Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του – Ιδανικό

Το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του λοιπόν είναι ιδανικό για ογκώδη και νόστιμα παρασκευάσματα. Ενδείκνυται τόσο για γλυκές όσο και για αλμυρές δημιουργίες. Είναι ικανό να δώσει ξεχωριστή γεύση και άρωμα σε διάφορες παρασκευές. Ήρθε η ώρα λοιπόν για όποιον θέλει να δημιουργήσει ξεχωριστές και νόστιμες παρασκευές να το βάλει στην κουζίνα του. Θα λύσει τα χέρια σας και θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε εκπληκτικά πιάτα. Τόσο τα γλυκίσματα όσο και αρτοσκευάσματα μπορούν να έχουν εφαρμογή με αυτό το είδος αλεύρου.

 

https://www.argiro.gr/2018/10/alevri-pou-fouskonei-mono-tou/