Ενεργοποιήστε σωστά τη μαγιά για τη ζύμη σας

Θέλετε να ενεργοποιήσετε σωστά τη μαγιά πριν την προσθέσετε στο αλεύρι για τη ζύμη σας; Τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές μου για τη σωστή ενεργοποίηση της μαγιάς.

μαγιά ενεργοποίηση

Ενεργοποίηση για νωπή μαγιά

Για να ενεργοποιήσουμε τη φρέσκια/νωπή μαγιά, τη βάζουμε σε ένα μπολάκι, την πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό. Έπειτα, ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10′ να ενεργοποιηθεί. Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και τότε την προσθέτουμε στο αλεύρι.

Ενεργοποίηση για ξερή μαγιά

Ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά σκόνη με το αλεύρι και αυτό που προσέχουμε είναι να μη βάλουμε το αλάτι που απαιτεί η συνταγή στο ίδιο μείγμα. Το αλάτι το προσθέτουμε αφού το διαλύσουμε σε λίγο από το νερό της συνταγής. Όταν σχηματίσουμε τη ζύμη μας, την αφήνουμε σκεπασμένη, σε ζεστό σημείο για να φουσκώσει.

Κάθε κύβος 25 γραμ. νωπής μαγιάς αντιστοιχεί σε ένα φακελάκι 8 γραμ. ξηρής μαγιάς.

Τώρα που μάθατε τον σωστό τρόπο για την ενεργοποίηση της μαγιάς, φτιάξτε το καλύτερο σπιτικό ψωμί με τη συνταγή που σας έχω εδώ, και δείτε περισσότερες συνταγές για φανταστικές ζύμες!

Καλή επιτυχία στα ζυμώματά σας

με αγάπη Αργυρώ

Θέλετε περισσότερα μυστικά για τέλεια ζυμώματα; Διαβάστε παρακάτω και όλα τα μυστικά μου για το αλέυρι!

Όλοι οι τύποι αλευριού – Η σωστή τους χρήση και τα μυστικά

Θέλω να μοιράζομαι τα πάντα μαζί σας μέσα από το argiro.gr!

Σας Προτείνουμε