Πώς να μειώσετε τα σκουπίδια που παράγετε

Να μερικοί τρόποι, που αν υιοθετήσουμε, μπορούμε να μειώσουμε αισθητά τα σκουπίδια που παράγουμε

Πείτε όχι στην πλαστική σακούλα

Πείτε όχι στην πλαστική σακούλα

Την επόμενη φορά που θα πάτε για ψώνια (super market , λαϊκή κτλ), έχετε μαζί σας μία ή περισσότερες υφασμάτινες ή σακούλες πολλαπλών χρήσεων  που μπορείτε να προμηθευτείτε από τα περισσότερα καταστήματα.

Περιορίστε τη χρήση του χαρτιού κουζίνας

Αντί για χαρτί κουζίνας χρησιμοποιήστε υφασμάτινες πετσέτες ή κομμάτια πανί από παλιά σεντόνια. Θα εκπλαγείτε πόσες φορές θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το κάθε πανάκι μέχρι να χρειαστεί πλύσιμο.

Περιορίστε τη χρήση αλουμινόχαρτου και πλαστικής μεμβράνης

Χρησιμοποιήστε τάπερ για το φαγητό που περίσσεψε, ή απλά σκεπάστε ένα πιάτο φαγητό με ένα άλλο πιάτο.

Αγοράστε το δικό σας μπουκάλι για νερό.

Αποφύγετε να αγοράζετε νερό από το περίπτερο και αγοράστε το δικό σας παγουράκι.. Αν θέλετε μάλιστα μπορείτε να φιλτράρετε το νερό της βρύσης, με ενεργό φίλτρο άνθρακα, το οποίο μειώνει το χλώριο, καθαρίζει το νερό, εξισορροπεί το pH, διαρκεί για διάστημα 6 μηνών και μετά ανακυκλώνεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Αγοράστε και το δικό σας ποτήρι και καλαμάκι

Αγοράστε και το δικό σας ποτήρι και καλαμάκι

Αντί να παίρνετε τον καφέ σας στο χέρι μέσα σε πλαστικό ή χάρτινο ποτηράκι, πηγαίνετε στο καφέ, με το δικό σας επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι. Υπάρχουν μάλιστα και μαγαζιά που αν το κάνεις αυτό έχει έκπτωση. Μπορείτε ακόμα να έχετε μαζί σας και το δικό σας επαναχρησιμοποιούμενο καλαμάκι.

Πείτε όχι στα συσκευασμένα τρόφιμα

Επιλέγετε τρόφιμα τα οποία δεν είναι συσκευασμένα. Στη λαϊκή αγορά είναι εύκολο να το κάνετε γιατί όλα είναι χύμα. Και στο σούπερ μάρκετ όμως, προτιμήστε τα λαχανικά και τα φρούτα που δεν είναι τυλιγμένα με πλαστικό. Επίσης, για βότανα, ξηρούς καρπούς και όσπρια, μπορείτε να πηγαίνετε με τα δικά σας βαζάκια, ή άλλες συσκευασίες ώστε να τα γεμίσετε.

https://www.argiro.gr/2018/10/pos-na-meiosete-ta-skoupidia-pou-paragete/