Πίσω

Πώς να καθαρίσετε γρήγορα το σκόρδο

Το ταπεινό σκόρδο χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους εδώ και πάνω από 5.000 χρόνια. Ανήκει στην πραγματικότητα στις υπερτροφές, καθώς διαθέτει μοναδικές ιδιότητες για την υγεία μας.

Ο βολβός του σκόρδου περιέχει τουλάχιστον τετρακόσιες χημικές ουσίες μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και πολλές αντιοξειδωτικές, οι οποίες προσδίδουν στο σκόρδο τις εκπληκτικές, ισχυρές ιδιότητες του στην προφύλαξη των κυττάρων από τις οξειδωτικές βλάβες και στην προστασία ολοκλήρου του σώματος από την πρόωρη γήρανση.

Περιέχει επίσης μια ουσία γνωστή ως αλισίνη, στην οποία οφείλει τη χαρακτηριστική μυρωδιά του. Δεν είναι να απορούμε λοιπόν πώς κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο διαδεδομένα φυτικά συμπληρώματα που χρησιμοποιούνται για τη μείωση της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης παγκοσμίως.

Και όλα αυτά καλά! Αλλά το καθάρισμά του πολλοί θα λέγανε ότι αποτελεί μεγάλο μπελά! Και όμως υπάρχουν δύο πανεύκολοι τρόποι που μπορείτε να ξεφλουδίσετε το σκόρδο, αποφεύγοντας μάλιστα την γνωστή μυρωδιά στα χέρια!

 

1ος Τρόπος

Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουζινομάχαιρο με πλατιά λάμα μπορείτε εύκολα να ελευθερώσετε με μιας από τη φλούδα που την περιτυλίγει μια σκελίδα σκόρδο.

Σε μία σταθερή επιφάνεια κοπής, ακουμπάτε τη σκελίδα. Πάνω ακουμπάτε το μαχαίρι με τη λάμα οριζόντια.

σκόρδο καθάρισμα

Πιέζετε ή καλύτερα κοπανάτε με το χέρι σας τη λάμα του μαχαιριού, η σκελίδα σπάει και ελευθερώνεται ο καρπός.

2ος Τρόπος

Με το δεύτερο τρόπο μπορείτε να καθαρίσετε ένα ολόκληρο κεφάλι σκόρδο με μιας!

Χρειάζεστε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι ή ένα μεταλλικό σέικερ (αυτά που χρησιμοποιούν στα μπαρ για τα κοκτέιλ).

πώς να καθαρίσετε γρήγορα το σκόρδο

Απλά βάζετε ένα ολόκληρο κεφάλι σκόρδο μέσα στο γυάλινο δοχείο (ή στο σέικερ), κουμπώνετε και ανακουνάτε μετά μανίας μέχρι να αρχίσουν να ανοίγουν οι σκελίδες! Εύκολα και γρήγορα και χωρίς να λερώνετε τα χέρια σας, έτοιμο!

σκορδο καθαρισμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται