Πίσω

Τι είναι το μαύρο κοτόπουλο;

Τo μαύρο κοτόπουλο το βρίσκει κανείς να εκτρέφεται κυρίως στις χώρες της Ανατολής όπως η Κίνα και η Ιαπωνία. Είναι αντίστοιχο με τα λευκά κοτόπουλα που γνωρίζουμε και καταναλώνουμε στη χώρα μας, όμως έχει σημαντικές διαφορές τόσο εμφανισιακά όσο -καθώς φαίνεται- και διατροφικά.

Τι είναι το μαύρο κοτόπουλο

Ονομάζονται Silkie και αυτό επειδή έχουν πολύ απαλό-σαν μετάξι- πτέρωμα. Ωστόσο, δεν είναι αυτό το χαρακτηριστικό που τα κάνει μοναδικά παγκοσμίως, αλλά το χαρακτηριστικό μαύρο τους χρώμα, το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στο δέρμα και στα πούπουλα αλλά και σε όλα τα εσωτερικά όργανα, το κρέας, το ράμφος και τα οστά!

μαύρο κοτόπουλο

Ποιά η διατροφική του αξία

Το κρέας του έχει την ίδια ποσότητα πρωτεϊνών και απαραίτητων αμινοξέων, ωστόσο είναι χαμηλότερο σε λίπος.

Αποτελεί πλούσια πηγή καρνοσίνης, η οποία προάγει την ανάπλαση και την ανάπτυξη των μυών, ιδιαίτερα σε άτομα που γυμνάζονται. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, μειώνει τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύει τις κυτταρικές μεμβράνες.

Ποια η τιμή του μαύρου κοτόπουλου

Λόγω της σπανιότητάς του είναι πολύ ακριβό και δυσεύρετο και η τιμή του μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 2.000 ευρώ το κιλό. Στις Ανατολικές χώρες ωστόσο, χρησιμοποιείται σε αρκετές συνταγές και σε πολλά εστιατόρια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται