Πίσω

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζύμη κανέλας

Σιγά σιγά οι πόλεις και τα χωριά που ζούμε ντύνονται στα γιορτινά τους! Τα πρώτα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και τα φωτισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα κάνουν την εμφάνισή τους στα παράθυρα των σπιτιών! Τι θα λέγατε να μπείτε στο πνεύμα φτιάχνοντας μαζί με τα παιδιά αυτά τα μοναδικά χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζύμη κανέλας; Μπορείτε να τα βάλετε στο δέντρο σας, να φτιάξετε γιρλάντες, να στολίσετε τα δώρα σας, το τζάκι σας και ότι αγαπάτε!

φτιάχνω χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζύμη κανέλας με τα παιδια

Θα σας εντυπωσιάσει το πόσο εύκολη διαδικασία είναι, πόσο όμορφα γίνονται και πόσο μοσχομυριστά είναι! Για την ακρίβεια η μαγευτική μυρωδιά από την κανέλα κρατάει για χρόνια και όταν θα τα φτιάχνετε θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας Χριστούγεννα! Προσοχή! Είναι μια ζύμη για στολίδια με κανέλα που εννοείται δεν τρώγεται και επειδή δεν έχει αλεύρι μέσα τα στολίδια διατηρούνται για πολλά χρόνια!

φτιαχνω χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζύμη κανέλας με τα παιδια κανελα

Τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζύμη κανέλας

– 1 φλ. σάλτσα μήλου (αν δεν βρείτε έτοιμη σε σούπερ μάρκετ τη φτιάχνετε βράζοντας για 15 λεπτά, 3-4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα στα 4 με 3-4 κουταλιές ζάχαρη και 1 φλ. νερό)
– 130 γρ. κανέλα σε σκόνη (μπορεί και λίγο περισσότερο)
– 1 κ.γλ. τριμμένο γαρίφαλο (προαιρετικά)
– 2-3 κουταλιές λευκή κόλα τύπου ατλακόλ (προαιρετικά)
– Αντικολλητικό χαρτί
– Πλάστη
– Κουπάτ σε χριστουγεννιάτικα σχήματα
– Καλαμάκι
– Κορδελάκια ή σπάγκο

Για να φτιάξετε τη ζύμη για τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, αναμιγνύετε τη σάλτσα μήλου με την κανέλα και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε. Αν έχετε χρόνο, κοσκινίστε τα στερεά υλικά, για να γίνει η ζύμη χωρίς κομπάκια. Πρέπει να βγει μια ζύμη που να μπορείτε να πλάσετε. Ρυθμίστε το αυτό προσθέτοντας ή αφαιρώντας στερεά και υγρά υλικά.

φτιάχνω χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζύμη κανέλας με τα παιδια

Η κόλα κάνει τη ζύμη πιο σταθερή. Αν όταν την ανοίγετε σας κάνει σκασίματα, βρέξτε το δάχτυλό σας και διορθώστε το πιέζοντας στο σημείο του σκασίματος.

Καλύτερα να ανοίξετε τη ζύμη ή πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ή ανάμεσα σε διαφανή μεμβράνη.

Κόβετε με κουπάτ σε αστεράκια, ανθρωπάκια και ό,τι άλλο σας αρέσει, σε πάχος περίπου μισό εκατοστό. Μην τα κόψετε πολύ πιο χοντρά, δεν θα στεγνώνουν εύκολα.

Με ένα καλαμάκι ανοίγετε μία τρυπούλα σε κάθε στολίδι για να περάσετε αργότερα ένα κορδελάκι.

Αν θέλετε, μπορείτε να τα αφήσετε να στεγνώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Θα χρειαστούν 2-3 μέρες. Διαφορετικά, μπορείτε να τα στεγνώσετε στο φούρνο, στους 100 βαθμούς C για 2,5 ώρες.

Αφού ψηθούν και κρυώσουν, μπορείτε να τα ζωγραφίσετε (χρησιμοποιώντας κόλα τύπου ατλακόλ που έχετε χρωματίσει με ακρυλικές μπογιές), να τα διακοσμήσετε με χρυσόσκονη, ή και να τα αφήσετε απλά όπως είναι, γιατί είναι πραγματικά υπέροχα!

Αν έχετε χρόνο και όρεξη, δοκιμάστε να φτιάξετε και το φανταστικό Χριστουγεννιάτικο μπισκοτόσπιτο που σας έχω εδώ!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται