Χυμός μήλου χωρίς αποχυμωτή

Σας αρέσει ο φυσικός χυμός μήλου, αλλά δεν έχετε αποχυμωτή για να σας δώσει τον καθαρό χυμό έτοιμο στο ποτήρι και αναρωτιέστε “πως να φτιάξω σπιτικό χυμό μήλου”; Εδώ σας έχω 3 διαφορετικούς τρόπους και τη συνταγή για να φτιάξετε τον αγαπημένο σας χυμό χωρίς αποχυμωτή και χωρίς ζάχαρη!

1ος τρόπος: Φυσικός χυμός μήλου στο μπλέντερ

Ο ένας τρόπος για να φτιάξετε φυσικό χυμό μήλου χωρίς ζάχαρη, είναι χρησιμοποιώντας το μπλέντερ. Αφού καθαρίσετε το μήλο από τη φλούδα και τα κουκούτσια, κόψτε το σε μικρότερα κομματάκια, τοποθετήστε το μέσα σε μία κουζινομηχανή-μούλτι και πολτοποιήστε το. Μπορείτε επίσης να περάσετε τον πολτό από σουρωτήρι για να απομακρυνθούν τυχόν μεγαλύτερα κομμάτια. Θα χρειαστεί να ρίξετε ένα υγρό μέσα προκειμένου να μετατραπεί η παχιά κρέμα μήλου σε χυμό. Μπορείτε να προσθέσετε είτε λίγο χυμό από πορτοκάλι είτε κάποιο άλλο έτοιμο χυμό.

 

2ος τρόπος: Σπιτικός χυμός μήλου στην κατσαρόλα

Ο δεύτερος τρόπος είναι λίγο πιο μπελαλίδικος, είναι μία συνταγή και δίνει χυμό μήλου με καλύτερη υφή και πολύ ωραία γεύση.

Διαλέξτε ώριμα και ζουμερά μήλα. Πλύντε τα, ξεφλουδίστε τα, κόψτε τα στη μέση και αφαιρέστε τα κουκούτσια. Τοποθετήστε τα μέσα σε μία κατσαρόλα και βάλτε νερό ίσα που να σκεπάζει τα μήλα. Βράστε τα μήλα με το νερό για 30΄. Αφήστε να κρυώσει λίγο. Σε αυτό το σημείο αν θέλετε μπορείτε να λιώσετε κάποια από τα μήλα για να ενισχύσετε τη γεύση. Σουρώστε το ζουμί σε ένα καθαρό μπολ. Δοκιμάστε το ζεστό ζωμό και αν θέλετε προσθέστε ζάχαρη, κανέλα ή κάτι άλλο αν σας αρέσει. Τον πολτό που περισσεύει μπορείτε να τον κρατήσετε για σάλτσες. Ο χυμός μήλου διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.

3ος τρόπος: Χυμός μήλου από παγωμένο μήλο

Ένας τρίτος και εύκολος τρόπος που μπορεί να μας δώσει χυμό μήλου στο λεπτό είναι ο εξής: Παγώστε ένα μήλο στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει εντελώς. Βγάλτε το από την κατάψυξη και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Με το πάγωμα, έχει αλλοιωθεί η υφή του μήλου και θα δείτε ότι έχει μαλακώσει και ζουλιέται. Σκίστε με ένα μαχαιράκι τη φλούδα στο μήλο και ζουλήξτε το πάνω από ένα μπολ ή ποτήρι. Ο χυμός μήλου θα πέφτει σαν να ζουλάτε ένα πορτοκάλι!

Δείτε και μια φανταστική συνταγή για να φτιάξετε με τα χεράκια σας σπιτική μανταρινάδα ή πορτοκαλάδα.

https://www.argiro.gr/2018/11/pos-tha-ftiaksete-chymo-milo-choris-apochymoti/