Ένα τετραήμερο γαστρονομικό ταξίδι έρχεται στο Ελληνικό

Η έκθεση που έγινε θεσμός επιστρέφει δυναμικά για έκτη συνεχόμενη χρονιά με ακόμη περισσότερες συμμετοχές, καινοτόμες προτάσεις και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Η 6η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανοίγει τις πύλες της 1η Φεβρουαρίου 2019 και υποδέχεται τους επαγγελματίες του κλάδου και τους λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας για ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.
Το 2019 ξεκινά με την μεγαλύτερη γαστρονομική γιορτή που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. Με πρέσβειρα την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και τη συνδρομή καταξιωμένων σεφ και εκπροσώπων από αναγνωρισμένες Λέσχες Αρχιμαγείρων, οι επισκέπτες της έκθεσης θα ταξιδέψουν στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, το Ιόνιο και την Ηπειρωτική Ελλάδα και θα γευτούν τα μοναδικά ελληνικά εδέσματα μέσα από τις εκδηλώσεις «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» και «Πίνουμε Ελλάδα – DRINK MEZZE». Με τιμώμενη την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ έχει οργανώσει πληθώρα μαγειρικών εκδηλώσεων μέσα από τις οποίες οι φίλοι του Νοτίου Αιγαίου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, παραδοσιακές συνταγές της Αιγιακής γης, καθώς και άλλες γαστρονομικές εκπλήξεις με τη σφραγίδα της Αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας.
Και το ταξίδι συνεχίζεται με τους «πρωταγωνιστές» της κουζίνας του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαγειρικής «Greek Chef 2019». Εκτός από την ανάδειξη του επόμενου Greek Chef στον φετινό διαγωνισμό την παράσταση αναμένεται να κλέψουν…. τα παιδιά! Για πρώτη φορά η ΕΞΠΟΤΡΟΦ διοργανώνει τον παιδικό διαγωνισμό «Junior Greek Chef» με κριτές τους πολυαγαπημένους κριτές τους Masterchef Junior, Μανώλη Παπουτσάκη και Ελένη Ψυχούλη.

Η 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, πάντα επίκαιρη και θέλοντας να προσφέρει αποτελεσματικές προτάσεις και λύσεις στους επισκέπτες της εγκαινιάζει την θεματική ενότητα «Bio Corner» που περιλαμβάνει εκθέτες με πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα της ελληνικής γης. Παράλληλα, η νέα ενότητα ΕΞΠΟΤΡΟΦ Masterclass, έχει σχεδιαστεί με στόχο να προβληθούν τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα σε επαγγελματίες και φίλους της γαστρονομίας. Με την πολύτιμη συνδρομή καταξιωμένων σεφ, sommelier και γευσιγνωστών, οι συμμετέχοντες θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα από Τυρί & Κρασί, Αλλαντικά & Μπύρα, Αλίπαστα, Ελιές, Συνοδευτικά & Αποστάγματα, Μέλια & Βότανα, να ενημερωθούν για τα βασικά στοιχεία της εκάστοτε κατηγορίας και να γευτούν μεμονωμένα και με τους προτεινόμενους συνδυασμούς όλα τα εδέσματα.
Μέσα από την γιορτή της ελληνικής γαστρονομίας στόχος της ΕΞΠΟΤΡΟΦ είναι η δημιουργία γέφυρας συνεργασίας των παραγωγών με εμπορικούς επισκέπτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Ενεργώντας προς την κατεύθυνση αυτή η ΕΞΠΟΤΡΟΦ σύναψε στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία Hellas Food World, θυγατρική εταιρεία της Axis Blueschild, του διεθνούς ομίλου στον τομέα της εξαγωγικής ανάπτυξης.

Χρυσός Χορηγός της 6ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ η Hotel Brain, η διεθνώς πολυβραβευμένη, ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων, ενώ ως υποστηρικτές της έκθεσης και χορηγοί επικοινωνίας συμμετέχουν οι: Aluminox SA, FNB Served Daily , NEWS 24/7, ONEMAN.gr, newsbomb.gr, Τηλεθεατής. Επιπλέον, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ συμμετέχει δυναμικά στην έκθεση, καθώς οι άρτια εκπαιδευμένοι σπουδαστές του θα πλαισιώσουν το σύνολο των παράλληλων εκδηλώσεων γαστρονομίας. Οι ταλαντούχοι σπουδαστές της μεγαλύτερης σχολής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής της χώρας θα υποστηρίξουν το σύνολο των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στις παράλληλες γαστρονομικές εκδηλώσεις «Μαγειρεύουμε/Πίνουμε Ελλάδα».

Δηλώστε συμμετοχή για:

  • ΕΞΠΟΤΡΟΦMasterclass πατώντας εδώ
  • Greek Chef 2019 πατώντας εδώ
  • Junior Greek Chef πατώντας εδώ.
    Η 
    συμμετοχή για το Junior Greek Chef είναι ΔΩΡΕΑΝ, όμως οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Δωρεάν είσοδος για επαγγελματίες τροφίμων
Εισιτήρια από 3€ για τους λάτρεις της γαστρονομίας

Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε (και να γράφουμε) περισσότερα από ό,τι ο καθένας μόνος του.

Σας Προτείνουμε