Πίσω

Φωτογραφίζετε και εσείς το φαγητό σας; Όλα τα tips για να το κάνετε σαν επαγγελματίες

Μπαίνοντας κανείς σε μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, πέφτει πάνω σε ένα πλήθος φωτογραφιών χρηστών, οι οποίοι φωτογραφίζουν τις προσωπικές τους στιγμές με selfie, τα μέρη που βρεθήκανε, και φυσικά τα φαγητά που δοκιμάσανε. Για την ακρίβεια η φωτογράφιση πιάτων έχει γίνει μεγάλη μόδα τελευταία, και όλο πιο συχνά τις συναντάμε στις σελίδες των social media.

Τα τρόφιμα είναι ένα εξαιρετικό θέμα για φωτογράφιση και έχουν δημιουργήσει ένα νέο είδος τέχνης φωτογραφίας. Μια καλή φωτογραφία φαγητού, είναι κάτι περισσότερο από το να τραβήξει κανείς απλά αυτό που βλέπει στο πιάτο του. Ακριβώς όπως και για κάθε άλλο είδος φωτογραφίας, υπάρχουν ορισμένα μυστικά φωτογραφίας που πρέπει να ακολουθήσετε, προκειμένου να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα εντυπωσιακά χρώματα, οι διαφορετικές υφές, τα σχήματα και η πολυμορφικότητα του φαγητού. Δείτε παρακάτω μερικά απλά, αλλά αποτελεσματικά tips για φωτογράφιση φαγητών, που θα σας βοηθήσουν να βγάζετε δελεαστικότερες φωτογραφίες.

Χρησιμοποιήστε φυσικό φως. Ο φωτισμός είναι το Α και το Ω σε όλες τις φωτογραφήσεις, και φυσικά και όσο αφορά τις φωτογραφίσεις φαγητών. Αν βγάλετε μια φωτογραφία σε ένα δωμάτιο με τεχνητό κακό φωτισμό, τότε το αποτέλεσμα θα είναι μια φωτογραφία με κιτρινισμένους τόνους, χωρίς να ξεχωρίζουν καλά τα χρώματα, και χωρίς να γίνονται έντονες οι αντιθέσεις. Το φυσικό φως ζωντανεύει τις φωτογραφίες ακριβώς γιατί κάτω από αυτό, αποτυπώνονται σωστά τα χρώματα.

φωτογράφιση πιάτων μυστικα φωτογραφιας

 

Ελέγξτε τις σκιές. Οι σκιές μπορούν να προσδώσουν στις φωτογραφίες σας βάθος και ίσως μια ενδιαφέρουσα οπτική αν χρησιμοποιηθούν σωστά. Αν χρησιμοποιηθούν λάθος, μπορούν απλά να καταστρέψουν τη φωτογραφία σας.

tips για φωτογραφιση φαγητων

Χρησιμοποιείστε ουδέτερο background για τα πιάτα σας. Προτιμήστε ουδέτερους και παλ τόνους και χρωματισμούς. Ο πρωταγωνιστής είναι το φαγητό και οποιοδήποτε έντονο χρώμα στο παρασκήνιο τραβάει την προσοχή και αλλάζει την οπτική της φωτογραφίας σας.

πως να φωτογραφισω φαγητα

Δώστε έμφαση στο χρώμα. Το μαγικό με τις φωτογραφίες φαγητού είναι οι μοναδικοί χρωματικοί συνδυασμοί, οι αντιθέσεις και η πληθώρα των χρωμάτων. Εστιάστε σε αυτά και δημιουργήστε απίστευτες φωτογραφίες.

πως φωτογραφιζω φαγητο

Δώστε σημασία στη γωνία λήψης της φωτογραφίας. Το ίδιο πιάτο τραβηγμένο από δυο διαφορετικές γωνίες, δυο εντελώς διαφορετικές φωτογραφίες. Οι συνήθεις λήψεις είναι η λήψη ακριβώς από πάνω, από το πλάι και η λήψη διαγωνίως. Όλες έχουν τα θετικά τους, αλλά οι περισσότεροι προτιμάνε την από πάνω. Τραβώντας τη φωτογραφία ακριβώς πάνω από το πιάτο, αποτυπώνονται καλύτερα οι υφές και οι λεπτομέρειες του φαγητού, αλλά και η σκηνοθεσία του background, όπως μαχαιροπήρουνα, λουλούδια, ένα περίτεχνο τραπεζομάντηλο κτλ.

 φωτογραφιζω φαγητα

 

Τακτοποιήστε όμορφα το πιάτο και σκηνοθετήστε τη φωτογραφία σας. Ένα όμορφο πιάτο με ένα ωραία ταχτοποιημένο φαγητό, και με ένα ακόμα πιο προσεγμένο περίγυρο θα σας εξασφαλίσει μια καλαίσθητη φωτογραφία.

Δώστε στη φωτογραφία σας ένα ανθρώπινο στοιχείο. Συμπεριλάβετε το χέρι σας ένα προσωπικό σας αντικείμενο ή ότι άλλο σκεφτείτε στη λήψη σας. Ζωντανεύει τη φωτογραφία.

Δημιουργήστε μια ιστορία. Κάντε τη φωτογραφία σας διαφορετική και αφήστε να διηγηθεί για εσάς, τι κάνετε, πού είστε ποια είναι η διάθεση σας.

φωτογράφιση πιάτων tips

φωτογράφιση πιάτων μυστικά

 

 

Όσο πιο απλά τόσο πιο καλά. Μερικές φορές αντί να προσπαθείτε να εμπλουτίσετε τη φωτογραφία σας, δοκιμάστε τα πιο απλά πράγματα. Το αποτέλεσμα πολλές φορές θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται