Πίσω

Γιατί τα φύτρα ή φύτρες είναι πηγή νεότητας και ευεξίας

Τα φύτρα ή φύτρες, όπως λέγονται, είναι μια ζωντανή τροφή και πάρα πολύ υγιεινή. Είναι φυσική πηγή βιταμινών, μετάλλων ενζύμων, ιχνοστοιχείων, μετάλλων, πρωτεϊνών και βιταμινών πάνω στον πλανήτη.

Πολλές φορές περιέχουν σε πολλαπλάσια ποσότητα τα ευεργετικά οφέλη των καρπών από τους οποίους προέρχονται.

Έχουν ιστορία 5000 χρόνων κυρίως στην κινεζική κουλτούρα. Είναι μια ολοκληρωμένη τροφή και καλλιεργούνται χωρίς ήλιο και χώμα.

Απλά μπαίνουν σε βάζα με νερό και τα αφήνουμε στον πάγκο ή στο ψυγείο μας.

Τι σημαίνει φύτρο

Φύτρο ή φύτρες ονομάζεται το ξύπνημα, οι πρώτες ημέρες ενός ξερού σπόρου. Με την βοήθεια του νερού “ξυπνάει” και ζωντανεύει και πετάει τρυφερά βλαστάρια.

Θυμάστε στο δημοτικό, τότε που μας μάθαιναν πως μπορούμε να κάνουν να φυτρώσουν τρυφερά βλαστάρια φακής; Αυτό ακριβώς είναι τα φύτρα. Είναι μια τροφή καθαρή και πολύτιμη για τον ανθρώπινο οργανισμό, χάρη στα πλούσια θρεπτικά συστατικά που περιέχει, τις πολύτιμες βιταμίνες τους και την μεγάλη περιεκτικότητα ενζύμων.

Οι φύτρες μοιάζουν να πολεμούν την αιτία της γήρανσης που οφείλεται στην έλλειψη ενζύμων, όπου με το πέρας των χρόνων φυσιολογικά μειώνεται. Επίσης, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και διάφορες τοξικές ουσίες που προσβάλουν τον οργανισμό μας.

Με την βοήθεια των φύτρων προστατεύουμε τον οργανισμό μας, χαρίζοντας μας υγεία, αντοχή και καλύτερη λειτουργία του οργανισμού.

Πως καταναλώνουμε τα φύτρα;

-Ωμά σε σαλάτες, σάντουιτς, γαρνιρίσματα

Από ποιους καρπούς φτιάχνουμε φύτρα;

-Από φακές, φασόλια πράσινα (Ρουβίτσες Καλαμάτας ), Μαυρομάτικα, φαγόπυρο, κινόα, σιτάρι και άλλα.

Απευθυνθείτε στον διατροφολόγο σας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ευεργετική τους ιδιότητα και την κατανάλωση τους.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται