Μυστικά επιτυχίας για την καλύτερη μαγειρίτσα

Η Πασχαλινή μαγειρίτσα είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που χαρακτηρίζει απόλυτα το Ελληνικό μας Πάσχα!

Ακολουθήστε τα μυστικά που σας δίνω για να κάνετε την προετοιμασία και το μαγείρεμά της παιχνιδάκι και επιλέξτε τη συνταγή μου για να μαγειρέψετε την καλύτερη μαγειρίτσα που φάγατε ποτέ.

μαγειρίτσα συνταγη
Μαγειρίτσα Παριανή της Αργυρώς

⇒Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο καθάρισμα που θα κάνετε στα εντεράκια. Καλό είναι να τα πλύνετε πολύ καλά με τρεχούμενο νερό κάτω από τη βρύση, να τα γυρίσετε και να τα ξαναπλύνετε. Χρησιμοποιήστε ένα ξυλαράκι ή ένα ξύλινο καλαμάκι ή κάτι τέτοιο. Περάστε το μέσα, φτάστε μέχρι το τέλος, γυρίστε και επαναλάβετε.

⇒Αφήνουμε τα καθαρισμένα αντεράκια σε αλάτι και λεμόνι για μερικές ώρες. Με αυτή την προετοιμασία, ασπρίζουνε και γίνονται κρουστά.

⇒Πλέκουμε τα καθαρισμένα εντεράκια κοτσίδα και τα τεμαχίζουμε, για να ψιλοκόβονται εύκολα.

Την προετοιμασία και το καθάρισμα στα εντεράκια, μπορούμε να το κάνουμε 2-3 μέρες πριν και να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη.

Για να γίνει η τέλεια μαγειρίτσα, πρέπει να διαλέξουμε εντεράκια από μικρό αρνί ή κατσίκι και αυτό γιατί τρέφονται μόνο με γάλα και δεν βγάζουν βαριά μυρωδιά.

⇒Ζεματάμε τα εντεράκια και την συκωταριά, αφού τα καθαρίσουμε για να φύγει η έντονη μυρωδιά αλλά και για να μπορούμε να τα ψιλοκόψουμε, αλλιώς μας γλιστράνε.

Χρησιμοποιούμε μόνο φρέσκα μυρωδικά είτε από την λαϊκή αγορά είτε από το σούπερ μάρκετ. Αν μάλιστα έχουμε αρωματικά φυτά σε δικές μας γλαστρούλες ακόμη καλύτερα.

Το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι χυλώνει τη μαγειρίτσα.

Κάνουμε το αυγολέμονο πάντα την τελευταία στιγμή για να μη χρειαστεί  να ξαναζεστάνουμε και μας ψηθεί το αυγό.

Δίνουμε την απαραίτητη προσοχή στο αυγολέμονο, για να μην μας κόψει αλλά να γίνει σωστά, ώστε να χυλώσει όμορφα η σούπα. Διαβάστε αναλυτικά τα μυστικά για το τέλειο αυγολέμονο.

Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα!

https://www.argiro.gr/2019/04/mystika-epitychias-gia-tin-kalyteri-mageiritsa/