
- Το κοκορέτσι στη σούβλα θέλει στην αρχή δυνατή φωτιά. Όταν φουντώσουν τα κάρβουνα και πέσει η φλόγα, έχουμε δυνατή θράκα. Στην αρχή το τοποθετούμε ψηλά, γύρω στα 30 εκ. από τη φωτιά, και το γυρίζουμε γρήγορα να κάνει κρούστα και να κρατήσει τους χυμούς του. Σιγά σιγά ζεσταίνεται και αρχίζει να στάζει λίπος. Τότε το κατεβάζουμε σε ύψος 15 εκ. από τη φωτιά και το γυρνάμε συνέχεια. Αρχίζει σιγά σιγά να ροδίζει και να μελώνει, δείγμα ότι ψήθηκε. Σκοπός είναι να μην το παραψήσουμε και στεγνώσει. Σ’ αυτό βοηθάει το έντερο που είναι σφιχτοδεμένο γύρω από τους μεζέδες.
- Μόλις αρχίσει να αφρίζει και εμφανιστούν μικρές φυσαλίδες το κοκορέτσι στη σούβλα είναι έτοιμο. Τότε το αποσύρουμε από τη φωτιά και το κόβουμε κομμάτια.
Έχω τη χαρά, να έχω μάθει όλα τα μυστικά για το παραδοσιακό κοκορέτσι από τους επαγγελματίες φίλους μου στη Ρούμελη.
Μαγείρεψε Αν δεν σουβλίσετε φέτος το Πάσχα το κοκορέτσι σας, τολμήστε να το φτιάξετε στο φούρνο. Κοκορέτσι στο φούρνο λοιπόν με όλα τα μυστικά του, για να γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους. Αν προτιμάτε από την άλλη, μία διαφορετική εκδοχή του, βάλτε το στο φούρνο με φύλλο κρούστας για να εισπράξετε όλα τα συγχαρητήρια!
Όταν φτιάξεις κοκορέτσι, φτιάξε απαραιτήτως και ένα τζατζίκι. Τα λιπαρά θέλουν δροσιά!
Για τα πιο επιτυχημένα πασχαλινά σουβλίσματα και ψησίματα, διαβάστε και όλα τα μυστικά για το καλύτερο αρνί στη σούβλα!
Καλά σουβλίσματα και καλό Πάσχα!