Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις “Aegean mamas know best” & “Aegean Gardeners” στην Απείρανθο!

Το μήνυμα της δράσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου “Aegean mamas know best” που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 5 Μαΐου στην πλατεία Απειράνθου στη Νάξο στo πλαίσιο της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης, Νότιο Αιγαίο 2019», ήταν «η νησιώτικη κουζίνα στο νησιώτικο σπίτι» με τη χρήση των τοπικών προϊόντων, όπως διαμήνυσε ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και έπαρχος της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου, Γιάννης Μαργαρίτης, υποδεχόμενος την πρέσβειρα της δράσης, σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, που σε μια δημιουργική συνάντηση που είχαν με μαμάδες, γιαγιάδες και παιδιά της περιοχής μαγείρεψαν παραδοσιακές συνταγές βασισμένες στα τοπικά προϊόντα! Τη δράση “Aegean Gardeners” που έγινε νωρίτερα, αλλά και τη δράση “Aegean mammas know best” παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ο γνωστός παρουσιαστής της εκπομπής του Star, “Traction”, Κώστας Στεφανής.

Τα τοπικά ναξιακά προϊόντα, η παραδοσιακή κουζίνα και η σύγχρονη προσέγγισή της στο σπίτι, η συμμετοχή των παιδιών στην προετοιμασία του φαγητού με όλα τα μέλη της οικογένειας, η υγιεινή διατροφή, τα αρωματικά και τα βότανα, ήταν θέματα που αναπτύχθηκαν.

Τα τοπικά ναξιακά προϊόντα, η παραδοσιακή κουζίνα και η σύγχρονη προσέγγισή της στο σπίτι, η συμμετοχή των παιδιών στην προετοιμασία του φαγητού με όλα τα μέλη της οικογένειας, η υγιεινή διατροφή, τα αρωματικά και τα βότανα, ήταν θέματα που αναπτύχθηκαν.

 Τα παιδιά ασχολήθηκαν στο δικό τους εργαστήρι, έφτιαξαν κουλουράκια πλάθοντας το δικό τους ζυμάρι.
 Τα παιδιά ασχολήθηκαν στο δικό τους εργαστήρι, έφτιαξαν κουλουράκια πλάθοντας το δικό τους ζυμάρι.Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις “Aegean mamas know best” & “Aegean Gardeners” στην Απείρανθο!
Ένα μεγάλο και πλούσιο από φαγητά που οι γεύσεις τους συνοδεύουν τις μνήμες όλων, αφού οι συνταγές τους περνούν από γενιά σε γενιά, στήθηκε στην πλατεία της Απειράνθου, ενώ δεν έλειψε και ο παραδοσιακός χορός που συνοδεύει πάντα τις γιορτινές μέρες!
«Οι κηπουροί του Αιγαίου», μια εκπαιδευτική δράση κατά την οποία τα παιδιά μαθαίνουν για τα εποχικά φρούτα και λαχανικά, τους παραδοσιακούς σπόρους, τα φυτέματα, τα αρωματικά, τα βότανα, την προσφορά τους στη διατροφή και την υγεία. 


Όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και ο παρουσιαστής της εκπομπής “Traction”, Κώστας Στεφανής, που βρίσκεται στη Νάξο για τα γυρίσματα της εκπομπής στο νησί, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη και έπαρχο της Π.Ε. Νάξου, Γιάννη Μαργαρίτη, παρακολούθησαν με προσοχή τη δράση “«Οι κηπουροί του Αιγαίου», που πραγματοποήθηκε από το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου. 

Όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και ο παρουσιαστής της εκπομπής "Traction", Κώστας Στεφανής, που βρίσκεται στη Νάξο για τα γυρίσματα της εκπομπής στο νησί, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη και έπαρχο της Π.Ε. Νάξου, Γιάννη Μαργαρίτη, παρακολούθησαν με προσοχή τη δράση "«Οι κηπουροί του Αιγαίου», που πραγματοποήθηκε από το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου.

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τα κατά τόπους επαρχεία και τους τοπικούς κοινωνικούς εταίρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Οι εκπαιδευτικές δράσεις των «Μικρών κηπουρών του Αιγαίου» πραγματοποιούνται από το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου. 
 
Χορηγός είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια και Αποκλειστικός Αερομεταφορέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το έτος 2019» είναι η Aegean Airlines.
https://www.argiro.gr/2019/05/epitychia-pragmatopoiithikan-oi-draseis-aegean-mamas-know-best-aegean-gardeners-stin-apeirantho/