Πίσω

Τα αντιοξειδωτικά ροφήματα που μας κάνουν καλό

Κάντε καθημερινά ένα δώρο στον οργανισμό σας, προσφέροντάς του ισορροπία και βοήθεια κατά της οξείδωσης των κυττάρων πίνοντας αυτά τα απολαυστικά αντιοξειδωτικά ροφήματα.

αντιοξειδωτικά ροφήματα αποτοξινωση

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι που είναι και το ισχυρότερο αντιοξειδωτικό αφέψημα, θεωρείται θαυματουργό ρόφημα εδώ και εκατοντάδες χρόνια, λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων του. Ένα φλιτζάνι τσάι την ημέρα θα σας εφοδιάσει με όλα τα αντιοξειδωτικά που χρειάζεστε και θα σας βοηθήσει να κάψετε το λίπος με ταχύτερο ρυθμό, τονώνοντας ταυτόχρονα το μεταβολισμό σας.

Την ευεργετική δράση των αφεψημάτων τη γνώριζαν από παλιά οι γιαγιάδες μας. Τα τελευταία χρόνια όμως την αποδεικνύουν και οι επιστημονικές έρευνες. Έχει λοιπόν αποδειχτεί ότι τα αφεψήματα προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες, καρδιαγγειακά νοσήματα, νόσο του Parkinson, διάφορες φλεγμονές, κάποιες  ασθένειες του κολλαγόνου, μικροβιακές λοιμώξεις, καταρράκτη, παχυσαρκία, διαβήτη, τερηδόνα.

Τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά είναι το πράσινο τσάι, το δίκταμο και το φασκόμηλο ενώ ακολουθούν το φλαμούρι, η μέντα, το τσάι του βουνού, το χαμομήλι, το Earl Grey, και το μαύρο τσάι.

αντιοξειδωτικά φρουτα αποτοξινωση

Διαφήμιση

Χυμοί και smoothies φρούτων και λαχανικών

Γίνονται από χυμό λαχανικών ή φρούτων ή και των συνδυασμό αυτών. O φρέσκος χυμός φρούτων και λαχανικών και η καθημερινή του κατανάλωση φημίζεται για την απομάκρυνση τοξινών και την ενίσχυση του οργανισμού σας καθώς και για την πρόληψη πολλών ασθενιών.

Επιλέξτε φρούτα και λαχανικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά. Ξεκινήστε την μέρα σας με χυμό με ένα συνδυασμό φρούτων και λαχανικών από τα παρακάτω: πορτοκάλι ή μήλο ή cranberry ή ρόδι ή acai berries ή βατόμουρα ή σταφύλια, ή λεμόνι, ή ανανά ή ξινόμηλα ή γκρέιπφρουτ, καρότα, λάχανο, κουνουπίδι ή μπρόκολο.

Δείτε εδώ φανταστική συνταγή για το απόλυτο smoothie αποτοξίνωσης!

αντιοξειδωτικά ροφήματα

Διαφήμιση

Καφές (σκέτος)

Τελευταίο ρόφημα, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι ο καφές. Είναι γνωστό ότι εάν καταναλώνετε με μέτρο καφέ (χωρίς ζάχαρη και γάλα) μπορεί να έχετε μια πληθώρα από οφέλη για την υγεία. Ο καφές περιέχει αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων τύπων καρκίνου, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο για διαβήτη καθώς και καρδιακές παθήσεις. Την ίδια στιγμή, η καφεΐνη είναι ιδανική για την ενίσχυση του μεταβολισμού σας.

αποτοξινωση διαιτα

Διαφήμιση

Νερό

Και μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας καθημερινά με το απαραίτητο  νερό. Μπορείτε να εμπλουτίσετε το νερό σας με χυμούς και μυρωδικά έτσι ώστε να το πίνετε πιο εύκολα αλλά και να το απολαμβάνετε σας ένα δροσιστικό και αρωματικό ποτό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται