Πίσω

Τα πιο επικίνδυνα φαγητά στον κόσμο

Όταν λέμε φαγητό ο νους μας πάει σε κάτι βρώσιμο και ασφαλές να καταναλωθεί. Υπάρχουν όμως μερικές περιπτώσεις τροφίμων που ο τρόπος και η ποσότητα κατανάλωσής τους, τα καθιστούν επικίνδυνα.

Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά και υπό ποιες συνθήκες μπορούν να κάνουν κακό στον ανθρώπινο οργανισμό.

ωμά κάσιους - επικίνδυνα τρόφιμα

  • Ωμά κάσιους

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν αλλεργία σε κάποιους ξηρούς καρπούς. Ακόμα κι αν δεν είστε σε αυτή την κατηγορία, ποτέ μη φάτε κάσιους κατευθείαν από το δέντρο. Και αυτό γιατί τα ωμά κάσιους περιέχουν μια τοξική ουσία που είναι θανατηφόρα αν καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα. Τα ωμά κάσιους που βρίσκουμε να αγοράσουμε σε διάφορα καταστήματα,  έχουν υποστεί μία ειδική διαδικασία που εξουδετερώνει την επικίνδυνη τοξίνη και τα καθιστά ασφαλή.

αγρια μανιταρια - επικίνδυνα τρόφιμα

  • Άγρια μανιτάρια

Είναι ευρέως γνωστό ότι κάποια άγρια μανιτάρια είναι επικίνδυνα. Μπορεί να φαίνονται όμορφα και αθώα, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να γίνουν επικίνδυνα αν καταναλωθούν, όπως ο Αμανίτης ο φαλλοειδής που απεικόνιζεται στη φωτογραφία. Με μια μπουκιά θα σας οδηγήσει κατευθείαν στην τουαλέτα, ενώ περισσότερη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει ηπατική, νεφρική και καρδιακή βλάβη που μπορεί να οδηγήσει και στο θάνατο.

  • Χταπόδι ζωντανό

Το χταποδάκι μας εδώ στην Ελλάδα το απολαμβάνουμε ιδανικά ψημένο στα κάρβουνα! Στην Κορέα όμως μπορεί κανείς να παραγγείλει ζωντανό χταπόδι, το οποίο το κόβουν και το σερβίρουν ενώ είναι ακόμα ζωντανό. Το επικίνδυνο σε αυτή την περίπτωση, είναι οι βεντούζες οι οποίες καθώς περιέχουν νευρώνες και συνεχίζουν να κινούνται, μπορεί να κολλήσουν στο λαιμό και να προκαλέσουν πνιγμό.

ψαρι λαγοκέφαλος - επικίνδυνα τρόφιμα

Είναι μια τοξίνη που συγκεντρώνεται κυρίως στο ήπαρ, στα γεννητικά όργανα του λαγοκέφαλου αλλά και στον μυϊκό ιστό του ψαριού και προσβάλλει τον άνθρωπο μόνο όταν το τρώει και όχι αν ο λαγοκέφαλος τον τραυματίσει με τα δόντια του. Η τετροδοτοξίνη προκαλεί μυϊκή παράλυση, μπλοκάρει το νευρικό σύστημα και μπορεί να επιφέρει το θάνατο. Θεωρείται 1250 φορές πιο ισχυρή από το κυάνιο και για την ώρα δεν υπάρχει αντίδοτο.

Στις σκανδιναβικές χώρες, αυτός ο καπνιστός καρχαρίας αποτελεί λιχουδιά. Έχει μια μακρά περίοδο προετοιμασίας καθώς τους βγάζουν τα εντόσθια και τους θάβουν στην άμμο για δύο μήνες. Μετά τους κρεμούν για ένα χρόνο σε στεγνό μέρος και τότε αναπτύσσεται μια καφέ κρούστα στο δέρμα τους η οποία αφαιρείται πριν σερβιριστεί σε μικρά κομμάτια. Το πρόβλημα είναι ότι το ζώο δεν έχει ουροποιητικό σύστημα, πράγμα που σημαίνει ενδεχομένως ότι τοξικές ουσίες αποθηκεύονται στο κρέας.

μουρα - επικινδυνα τροφιμα

  • Μούρα

Όλοι έχουμε ακούσει λίγο πολύ ότι όλα τα μούρα δεν είναι βρώσιμα. Κάποια μάλιστα είναι και επικίνδυνα αν καταναλωθούν. Τα ανώριμα ή αμαγείρευτα μούρα του σαμπούκου (κουφοξυλιάς) είναι τοξικά. Μπορεί να προκαλέσουν ναυτία, εμετούς ή σοβαρή διάρροια. Μόνο τα μούρα χρώματος μπλε ή μαύρου του σαμπούκου είναι εδώδιμα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται