Πώς να τεμαχίσετε ένα αβοκάντο

Ποιος δεν αγαπάει τη μοναδική γεύση και τη βελούδινη υφή του αβοκάντο! Τρώγεται σκέτο, μπαίνει σε σαλάτες,και σάντουιτς και όπου και να το προσθέσεις αλλάζει τη γεύση και την κάνει μοναδική!

Όσο νόστιμο και ιδιαίτερο είναι, τόσο προσοχή θέλει στο καθάρισμά του αλλά και στο κόψιμό του, για να μην έχουμε ατυχήματα. Παρακάτω θα δείτε βήμα βήμα τον ασφαλή και εύκολο τρόπο τεμαχισμού του.

Θα χρειαστείτε:

  • Μαχαίρι του σεφ
  • Κουτάλι σούπας
  • Επιφάνεια κοπής

Οδηγίες:

  • Αφαιρέστε το κουκούτσι: Κόψτε το αβοκάντο οριζόντια στην μέση και με προσοχή χτυπήστε το κουκούτσι με τη λάμα του μαχαιριού μέχρι να κολλήσει. Στρίψτε το μαχαίρι και το κουκούτσι θα βγει εύκολα.

Κόψτε το αβοκάντο οριζόντια στην μέση και με προσοχή χτυπήστε το κουκούτσι με τη λάμα του μαχαιριού μέχρι να κολλήσει

Στρίψτε το μαχαίρι και το κουκούτσι θα βγει εύκολα.

  • Τεμαχίστε τη σάρκα: Χρησιμοποιώντας μόνο την μύτη μου μαχαιριού, κόψτε τη σάρκα σε φέτες, με προσοχή μην τρυπήσετε τη φλούδα. Κόψτε με αυτό το τρόπο αρκετές, μεσαίου μεγέθους, οριζόντιες ή κάθετες φέτες.

Χρησιμοποιώντας μόνο την μύτη μου μαχαιριού, κόψτε τη σάρκα σε φέτες, με προσοχή μην τρυπήσετε τη φλούδα. Κόψτε με αυτό το τρόπο αρκετές, μεσαίου μεγέθους, οριζόντιες ή κάθετες φέτες.

  • Καθαρίστε τη φλούδα: Με προσοχή να μην τρυπήσετε την σάρκα βάλτε ένα κουτάλι ανάμεσα στην σάρκα και στη φλούδα του αβοκάντο. Ακολουθήστε την καμπύλη του αβοκάντο και βγάλτε απαλά, τη σάρκα.

 Με προσοχή να μην τρυπήσετε την σάρκα βάλτε ένα κουτάλι ανάμεσα στην σάρκα και στη φλούδα του αβοκάντο. Ακολουθήστε την καμπύλη του αβοκάντο και βγάλτε απαλά, τη σάρκα.

Το αβοκάντο ταιριάζει: ιδανικά σε σάντουιτς, σε σαλάτες, ακόμα και σε κρέμες προσώπου και γλυκά. Φυσικά, είναι και το βασικό συστατικό της μεξικάνικης σάλτσας guacamole.

Δείτε επίσης πώς να κάνετε το αβοκάντο να ωριμάσει πιο γρήγορα.

Πως θα ωριμάσει το αβοκάντο πιο γρήγορα