Πετσέτα θαλάσσης: πώς να την κρατήσετε σαν καινούρια

Τι ωραία που θα ήταν η πετσέτα θαλάσσης μας να παρέμενε πάντα τόσο μαλακή κι αφράτη όπως την ημέρα που την αγοράσαμε! Η αλμύρα, ο ήλιος, η άμμος και τα αντηλιακά ταλαιπωρούν την φρεσκοαγορασμένη μας απαλή πετσέτα.

Για να διατηρήσουμε την πετσέτα μας σε καλή κατάσταση θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία στο κάθε πότε και στο πώς την πλένουμε.

Ο χρυσός κανόνας είναι ότι την πλένουμε μετά από κάθε τρίτη έως τέταρτη χρήση.

Αν η πετσέτα σας είναι ολοκαίνουργια, μουλιάστε την απευθείας σε κρύο νερό χωρίς καθόλου απορρυπαντικό.

Στα επόμενα πλυσίματα, χρησιμοποιείστε επίσης κρύο νερό. Αυτό βοηθάει στη διατήρηση των χρωμάτων, δεν αλλοιώνει τις ίνες του υφάσματος και είναι καλύτερο στην αφαίρεση επίμονων λεκέδων.

Μη βάζετε μαλακτικό μετά το ξέπλυμα γιατί μειώνει την απορροφητικότητα του υφάσματος αλλά και την απαλότητά του. Για καλύτερα αποτελέσματα, αντί για μαλακτικό προσθέστε στο τελευταίο ξέβγαλμα 1/2 φλιτζάνι λευκό ξίδι. Αυτό απομακρύνει κάθε δυσάρεστη οσμή, τονίζει τα χρώματα και τονώνει τις ίνες των του υφάσματος, κάνοντας την πετσέτα θαλάσσης σας πιο αφράτη.

Επίσης, γυρνώντας από την παραλία, να μη ξεχνάτε τη μισοβρεγμένη πετσέτα σας μέσα στην τσάντα θαλάσσης σας, για να μην αποκτήσει δυσάρεστες οσμές που δύσκολα φεύγουν.

Τέλος, μετά το πλύσιμο αφήστε την πετσέτα θαλάσσης σας να στεγνώσει καλά στη σκιά και όχι στον ήλιο και να την μαζέψτε τη αμέσως μόλις στεγνώσει.

Διαβάστε επίσης παρακάτω τα 3 απλά βήματα για πετσέτες που μυρίζουν υπέροχα!

https://www.argiro.gr/2019/07/petseta-thalassis-pos-na-tin-kratisete-san-kainouria/