Πώς να πακετάρετε τη βαλίτσα σας για τις διακοπές

Χρησιμοποιήστε μία μεγάλη επιφάνεια, όπως το κρεβάτι ή ένα μεγάλο τραπέζι και συγκεντρώστε τα ρούχα που πιστεύετε ότι θα χρειαστείτε. Ρίξτε μια δεύτερη ματιά και σίγουρα κάποια από αυτά θα τα βάλετε πίσω στη θέση τους. Επιλέξτε ρούχα που ταιριάζουν χρωματικά μεταξύ τους και υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε περισσότερες μπλούζες και τοπ παρά παντελόνια και φούστες.

βαλιτσα διακοπες

Επιλέξτε υφάσματα που δεν τσαλακώνονται εύκολα και ρούχα που μπορούν να το παίξουν μπαλαντέρ σε πολλές περιπτώσεις, όπως καφτάνια ή πουκαμίσες. Τα πιο μαλακά υφάσματα κάντε τα ρολό για να τα τοποθετήσετε στη βαλίτσα, ενώ τα πιο σκληρά όπως τα τζιν διπλώστε τα.

Ξεκινήστε να βάζετε πράγματα στη βαλίτσα σας ξεκινώντας πρώτα από τα ρούχα που έχετε κάνει ρολό. Αυτά θα μπουν κάτω κάτω.

βαλιτσα διακοπες

Κατόπιν τοποθετήστε τα ρούχα που έχετε διπλώσει, ξεκινώντας από αυτά που πιάνουν τη μεγαλύτερη επιφάνεια, όπως παντελόνια διπλωμένα στη μέση, φορέματα κτλ, βάζοντάς τα εναλλάξ να ακουμπάνε στα τοιχώματα της βαλίτσας ώστε ανά 2-3 ρούχα να καλύπτεται όλη η επιφάνεια της βαλίτσας. Σε ρούχα με πιέτες και πολύ ύφασμα που δεν χωράνε διπλωμένα στα δύο, διπλώστε τα αρχικά στα δύο με την τσάκιση να ακουμπάει στα τοιχώματα της βαλίτσας και ξαναδιπλώστε το ύφασμα που περισσεύει προς το κέντρο της βαλίτσας.

πακεταρισμα βαλιτσα διακοπες

Από πάνω διπλώστε τα μικρότερα ρούχα όπως σορτσάκια κτλ.

Απλώστε πάνω στα ρούχα μία πλαστική σακούλα φύλαξης ρούχων. Λόγω της γλιστερής επιφάνειάς της θα αφήσει τα ρούχα να γλιστράνε ελάχιστα και θα αποτρέψει ζάρες να δημιουργηθούν. Αν θέλετε, για λιγότερες ζάρες στα ρούχα σας, προσθέστε περισσότερες σακούλες ανάμεσα στις στρώσεις ρούχων.

Πάνω πάνω βάλτε τα ρούχα που θα χρειαστείτε πρώτα, όπως πυτζάμες κτλ.

Τις ζώνες βάλτε τες περιμετρικά στα τοιχώματα της βαλίτσας, να τυλίγουν τα ρούχα σας σαν φίδι.

Για τα παπούτσια

παπουτσια στη βαλιτσα ευκολο πακεταρισμα για διακοπες

Επιλέξτε παπούτσια που να ταιριάζουν και με τα ρούχα σας αλλά και με τις δραστηριότητές σας. Επίσης διαλέξτε παπούτσια μπαλαντέρ. Αν είναι κλειστά, γεμίστε τα με μικροπράγματα όπως φορτιστές, γυαλιά κτλ. Βάλτε τα σε σακούλες, ή ειδικές τσάντες ή ακόμα και σε shower cups, προκειμένου να μην σας λερώσουν τα ρούχα. Τοποθετήστε τα περιμετρικά της βαλίτσας, ή στις εξωτερικές θήκες.

Για τα καλλυντικά

πακεταρισμα βαλιτσα διακοπες

Πάρτε μαζί σας τα απολύτως απαραίτητα. Επιλέξτε προϊόντα μπαλαντέρ. Επιλέξτε μικρές συσκευασίες, ακόμα και δείγματα. Τοποθετήστε τις συσκευασίες μέσα σε σακούλες τροφίμων με κλείσιμο, έτσι ώστε αν σπάσει κάποιο, να μην σας λερώσει τα ρούχα. Βάλτε τις πολύ μικρές συσκευασίες ανά ομάδες σε νεσεσέρ που δεν είναι ογκώδη.

Όπου βρίσκετε κενό περιμετρικά της βαλίτσας τα βάζετε ή ακόμα και στις εξωτερικές θήκες και φερμουάρ.

Διαβάστε επίσης παρακάτω πώς να κρατήσετε το μαγιό σας σαν καινούριο!

https://www.argiro.gr/2019/07/pos-na-paketarete-ti-valitsa-sas-gia-tis-diakopes/