Πίσω

7+1 έξυπνοι τρόποι για να ξεφορτωθείτε τις μύγες

Μύγες, η μόνιμη ενόχληση του καλοκαιριού.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που οι μύγες γίνονται ενοχλητικές! Όλοι αναζητούμε τρόπους για να απαλλαχτούμε από αυτές και ψάχνουμε την πιο αποτελεσματική παγίδα για μύγες. Διαβάστε εδώ τις συμβουλές μας για να ησυχάσετε μία για πάντα από αυτό το πρόβλημα. Πως να διώξω τις μύγες; Μάθε για τις παγίδες εδώ!

Ξύδι

D:\RUNNING DATA\Desktop\28335806_736d9b4ec3_b.jpg

Πάρτε ένα βάζο, ένα ποτήρι ή ένα παλιό δοχείο μαρμελάδας. Προσθέστε τρείς πόντους ξύδι, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και στερεώστε με ένα λαστιχάκι. Μετά, ανοίξτε μία δύο μικρές τρύπες ίσα-ίσα να μπαίνουν οι μύγες. Δεν μπορούν να αντισταθούν τη μυρωδιά του ξυδιού, και δεν θα μπορούν να ξεφύγουν άμα μπουν. Είναι η εύκολη παγίδα για μύγες.

Διαφήμιση

Ξύδι και σαπούνι πιάτων

D:\RUNNING DATA\Desktop\Fruit-Fly-Trap_IMG_03282016.JPG

Άμα δείτε ότι οι μύγες σας παραείναι έξυπνες για να πιαστούν στην παγίδα σας, δοκιμάστε να προσθέσετε τρείς σταγόνες σαπούνι (για πιάτα) σε ένα μπολ με ξύδι, και αφήστε το ξεσκέπαστο. Το σαπούνι αλλάζει την επιφανειακή τάση του ξυδιού και οι μύγες παγιδεύονται και πνίγονται.

Χάρτινος κώνος και ένα ώριμο φρούτο

D:\RUNNING DATA\Desktop\54ffe86c750f4-paper-cone-fruit-fly-de.jpg

Βάλτε λίγο ξύδι, με ένα κομμάτι από ώριμο φρούτο σε ένα βάζο. Μετά, κάντε ένα φύλλο Α4 ρολό και κολλήστε το στο βάζο. Οι μύγες θα μπαίνουν αλλά δεν θα βγαίνουν.

Διαφήμιση

Κόκκινο κρασί

D:\RUNNING DATA\Downloads\red-wine-1687554_1920.jpg

Οι μύγες λατρεύουν το κόκκινο κρασί. Αφήστε ένα μπουκάλι με λίγο κρασί μέσα, με το στόμιο ανοιχτό. Θα μπουν και το λεπτό στόμιο θα τις παγιδεύσει.

Γάλα, ζάχαρη και πιπέρι

Βάλτε σε μισό λίτρο γάλα, 100 γραμμάρια ζάχαρη και 50 γραμμάρια πιπέρι και μαγειρέψτε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Ρίξτε το όταν ομογενοποιηθεί σε βαθύ πιάτο. Οι μύγες θα λατρέψουν το μείγμα και θα πνιγούν σε αυτό.

Βάλτε σε μισό λίτρο γάλα, 100 γραμμάρια ζάχαρη και 50 γραμμάρια πιπέρι και μαγειρέψτε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Ρίξτε το όταν ομογενοποιηθεί σε βαθύ πιάτο. Οι μύγες θα λατρέψουν το μείγμα και θα πνιγούν σε αυτό.

Η λύση της φύσης για τις μύγες, θα σας κοστίσει 7-10 ευρώ για ένα σαρκοφάγο φυτό-φύλακα. Διαβάστε αυτό το υπέροχο άρθρο για το πώς να τις φροντίσετε : http://www.valentine.gr/dionaea_gr.php

Διαφήμιση

Εντομοαπωθητικές Ράβδοι & Παγίδες

Αν και στο argiro.gr πάντα προτιμούμε τις παραδοσιακές και οικολογικές λύσεις, για ιδιαίτερα δύσκολες περιπτώσεις δεν υπάρχει καλύτερη λύση από τις παγίδες για μύγες. Άμα σιχαίνεστε την παραδοσιακή παγίδα με το κολλώδες χαρτί, μπορείτε να βρείτε στην αγορά ράβδους αλλά και πλαστικές παγίδες όπως της εικόνας.

Καμμένος καφές

Συμβουλή της αναγνώστριας μας Σοφίας Παπαγιαννάκη: Σε ένα πιατάκια βάλτε 2 κουταλάκια καφέ και ανάψτε τα με έναν αναπτήρα. Ο καπνός που δημιουργείτε διώχνει της μύγες και της σφήκες.

Συμβουλή της αναγνώστριας μας Σοφίας Παπαγιαννάκη: Σε ένα πιατάκια βάλτε 2 κουταλάκια καφέ και ανάψτε τα με έναν αναπτήρα. Ο καπνός που δημιουργείτε διώχνει της μύγες και της σφήκες. Κάπως έτσι ξέρεις πως να διώξεις τις μύγες.

Ελπίζουμε αυτές οι συμβουλές να σας βοήθησαν. Άμα έχετε κάποιο κόλπο/συμβουλή που δεν βάλαμε στο άρθρο στείλτε μας στο info@argiro.gr ή σχολιάστε στην ανάρτηση του Facebook.

Δείτε ακόμα πώς να προφυλαχθείτε από τα κουνούπια:

Διαφήμιση

Καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν γίνεται! Εσείς ποια γεύση θα επιλέγατε;

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται