Πίσω

Τα 7 καλύτερα κόλπα για να καθαρίσεις το σπίτι χωρίς να πληρώσεις ούτε ένα ευρώ!

Το να κάνεις οικονομία όταν θέλεις να καθαρίσεις το σπίτι σου είναι και θέμα εμπειρίας. Δες λοιπόν τι μπορείς να κάνεις χρησιμοποιώντας υλικά που δεν χρειάζεται να πληρώσεις για αυτά και σίγουρα τα έχεις στο σπίτι σου.

Καθάρισμα νεροχύτη

Πάρε μία κούπα του τσαγιού και γέμισέ τη μέχρι τη μέση με ξύδι. Πάρε μία δεύτερη και γέμισέ τη μέχρι τη μέση με σόδα.

Ρίξτες και τις δύο μέσα στο νεροχύτη σου. Μην τρομάξεις όταν δεις ότι αφρίζει. Αυτό θέλουμε.

Σκέπασε την τρύπα του νεροχύτη με ένα βρεγμένο πανί (ή το wettex σου ή οποιοδήποτε άλλο). Άφησέ το για 5 λεπτά.

Μετά από τα 5 λεπτά μπορείς να ρίξεις είτε νερό κρύο από τη βρύση ή ζεστό που θα έχει βράσει στο μεγάλο μπρίκι στο γκαζάκι σου.

Θα έχεις καθαρές σωληνώσεις που δε θα βγάζουν μυρωδιές , αν το κάνεις τακτικά.

Αντί ξεσκονόπανου

Δε βρίσκεις το ξεσκονόπανο και δε θέλεις να δώσεις χρήματα για να αγοράσεις ένα φτερό του εμπορίου; Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ αγαπάς τον γαλλικό καφέ και έχεις όλα τα αξεσουάρ του στο σπίτι; Μην ανησυχείς καθόλου…

Πάρε ένα φίλτρο από αυτά που βάζεις στην καφετιέρα και κάντο ξεσκονόπανο. Δεν θα πιστεύεις πόσο εύκολα τραβάει τη σκόνη από την τηλεόραση, τον υπολογιστή και άλλες επιφάνειες μέσα στο σπίτι.

Αν έχετε κατοικίδιο

Άσε κάτω σκούπες, βρεγμένα πανιά, βούρτσες και ό,τι άλλο χρησιμοποιούσες μέχρι τώρα για να βγάλεις από κρεβάτι, καναπέ και γενικότερα επιφάνεια με ύφασμα, τις τρίχες του κατοικιδίου σου.

Πάρε το γάντι της κουζίνας, βάλτο και πέρασε με το χέρι σου όλη την επιφάνεια που θέλεις να καθαρίσεις.

Έξυπνη εξολόθρευση της σκόνης

Βλέπεις το φωτιστικό στο ταβάνι ή τον ανεμιστήρα οροφής και θέλεις να αρχίσεις να τους πετάς νερό και σαπούνι για να το πλύνεις. Ξέρεις ότι δεν μπορεί να φορτώσουν κι άλλη σκόνη και σκέφτεσαι πώς θα ανέβεις εκεί πάνω να καθαρίσεις και ταυτόχρονα να “φας” όλη τη σκόνη.

Κανένα πρόβλημα! Βρες τις μαξιλαροθήκες που δε χρησιμοποιείς, ανέβα με προσοχή, βάλε μέσα το φωτιστικό ή ένα ένα τα φτερά του ανεμιστήρα και ξεκίνα το ξεσκόνισμα. Δε θα πέσει σκόνη πουθενά, και εσύ δεν θα αρχίσεις να φτερνίζεσαι.

Κράτησε το χρησιμοποιημένο αλουμινόχαρτο

Έβαλες φαγητό στο φούρνο με το ταψί ή το πυρέξ σου και τώρα ετοιμάζεσαι να πετάξεις το αλουμινόχαρτο που χρησιμοποίησες στο ψήσιμο ή στην αποθήκευσή του φαγητού στο ψυγείο. Μην το κάνεις!

Πάρε το κομμάτι στα χέρια σου και φτιάξε μία μπάλα. Μην το σφίξεις πολύ. Φρόντισε να είναι σαν μία μπαλίτσα, αλλά όχι σαν πέτρα. Χρησιμοποίησε το αντί για σύρμα ή τη σκληρή πλευρά από το σφουγγαράκι πιάτων για να τρίψεις ό,τι έμεινε και δε φεύγει από το φαγητό μέσα στο πυρέξ.

Να θυμάσαι ότι αυτό το κολπάκι πρέπει να το κάνεις μόνο στα γυάλινα σκεύη και όχι στα μεταλλικά.

Σκουπιδοφάγος

Αν είσαι από εκείνες που έχουν στο νεροχύτη τους σκουπιδοφάγο και η μυρωδιά του σε χαλάει, μη στενοχωριέσαι. Υπάρχει λύση. Πάρε μία άδεια παγοθήκη και ρίξε μέσα ξύδι, ώστε να φτιάξεις παγάκια από αυτό. Μόλις σχηματιστούν τα παγάκια τότε ρίξτα στο σκουπιδοφάγο, πάτα το κουμπί για να λειτουργήσει και χαιρέτα τις μυρωδιές που έβγαζε.

Λεμονάκι μυρωδάτο, που κάνει θαύματα στον πάγκο της κουζίνας

Έχεις χρησιμοποίησει το λεμόνι σου, έχεις πάρει το χυμό του και είσαι έτοιμη να πετάξεις τις λεμονόφλουδες. Γιατί να το κάνεις αφού με τις λεμονόφλουδές σου μπορείς να κάνεις τον νεροχύτη και τον πάγκο σου σου να αστράψει; Με αυτές μπορείς να καθαρίσεις την επιφάνεια κοπής σου, το νεροχύτη και τους πάγκους της κουζίνας! Τρίψε το λεμονάκι πάνω στην επιφάνεια κοπής σου και μετά ξέπλυνε ελαφρά!

Διαβάστε περισσότερα για τις χρήσεις του λεμονιού στην καθαριότητα του σπιτιού παρακάτω!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται