Πώς θα γλυκάνεις τον καφέ σου χωρίς ζάχαρη και γλυκαντικά

Καφές, ένα ρόφημα με μεγάλη ιστορία & πολύ ευεργετικές ιδιότητες!

[ArgiroExtras=”53415″]

Μάθε πώς να τον αποθηκέυεις σωστά & πάρε ιδέες πώς μπορείς να τον γλυκάνεις εναλλακτικά!

[ArgiroExtras=”32327″]

Αν για οποιοδήποτε λόγο θέλετε να αποφύγετε τη ζάχαρη αλλά δεν σας αρέσει να πίνετε τον καφέ σας σκέτο, τότε δοκιμάστε τους παρακάτω τρόπους ώστε να γλυκάνετε τον καφέ σας χωρίς ζάχαρη.

Προσθέστε στον καφέ σας:

Γάλα ή κρέμα καρύδας

γαλα καρύδας -Πώς θα γλυκάνεις τον καφέ σου χωρίς ζάχαρη και γλυκαντικά

Θα γίνει ο καφές σας πιο γεμάτος σε γεύση και καθώς η καρύδα είναι από τη φύση της γλυκιά, θα δώσει γλυκιά γεύση στον καφέ σας. Με το γάλα καρύδας μπορείτε ακόμα να φτιάξετε και αφρόγαλα και να απολαύσετε τον cappuccino σας.

Κακάο χωρίς ζάχαρη

Ο συνδυασμός του καφέ με το κακάο, ενισχύει τη γεύση και εξαφανίζεται η χαρακτηριστική πικράδα του καφέ. Απλά προσθέστε λίγο κακάο μέσα στην κούπα του καφέ σας (αν είναι ζεστός) ή  στη σκόνη ή τους κόκκους του καφέ για καλύτερη ενσωμάτωση.

Εκχύλισμα βανίλιας ή εκχύλισμα αμυγδάλου

Έχουν φυσική γλυκιά γεύση, δίνουν μοναδικά αρώματα και είναι ο τέλειος τρόπος για να αποφύγετε τη ζάχαρη ή τα γυκαντικά στον καφέ σας. Μερικές σταγόνες είναι αρκετές.

Θαλασσινό αλάτι

Μπορεί να ακούγεται εντελώς περίεργο, αλλά μία πρέζα αλάτι θα μειώσει την πίκρα του καφέ και θα γίνει πιο ευκολόπιοτος.

Κανέλα

κανελα - πώς θα γλυκάνεις τον καφέ σου χωρίς ζάχαρη και γλυκαντικά

Αν αγοράζετε καφέ σε κόκκους και τον τρίβετε οι ίδιοι, πριν παρασκευάσετε τον καφέ σας, βάλτε 1 κ.γλ. κανέλα για κάθε 4 κ.σ. κόκκους καφέ. Θα δώσει νέα αρώματα και γευστικές νότες που θα τον κάνουν απολαυστικό αν και σκέτο.

Χουρμάδες

Τέλειο και φυσικό γλυκαντικό! Φτιάξτε μία πάστα από μουλιασμένους χουρμάδες και προσθέστε την στον καφέ σας. Θα τον γλυκάνει και θα του δώσει νέα γεύση.

https://www.argiro.gr/2019/08/pos-tha-glykaneis-ton-kafe-sou-choris-zachari-kai-glykantika/