Απλές συμβουλές για να οργανώσετε την κουζίνα σας

Μη χάνεστε στο βασίλειο της κουζίνας! Δείτε την κατάσταση με ψύχραιμο μάτι και πάνω από όλα μάθετε να τα τακτοποιείτε σωστά.

Πώς να τακτοποιήσεις τα ντουλάπια της κουζίνας

Ξεχωρίστε ό,τι δεν χρησιμοποιείτε καθημερινά και αποθηκεύστε το στα ψηλά ντουλάπια ή στην αποθήκη σας. Μίξερ, τάπερ και δεύτερες κατσαρόλες σε παρόμοια μεγέθη πιάνουν χώρο, και δεν χρειάζονται τόσο συχνά.

Χαρίστε όσα σκεύη έχετε παραπάνω από μία φορά ή δεν τα χρησιμοποιείτε.

Αγοράστε θήκες για τα πιάτα. Είναι πιο βολικές από το να έχετε τα πιάτα σας σε στοίβες.

• Αν έχετε πολλά σερβίτσια, μπορείτε να τοποθετήσετε αυτά που δεν χρησιμοποιείτε συχνά σε στοίβες και μετά σε κάποιο ψηλό ράφι. Για να μη χτυπηθούν, πρέπει ανάμεσά τους να βάλετε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας.

Ξεκαθαρίστε και πετάξτε τα διαφημιστικά ποτήρια και όλα αυτά που έχετε από δώρα προσφορών. Χαρίστε τα σε ανθρώπους που τα χρειάζονται.

• Τα τάπερ που μπαίνουν το ένα μέσα στο άλλο μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χώρο. Βάλτε τα όλα πάνω στο τραπέζι, ομαδοποιήστε τα και βάλτε μέσα στα πιο μεγάλα τα μικρά.

Στο συρτάρι με τις πετσέτες, το πιο σημαντικό είναι το δίπλωμα. Διπλώστε τις πετσέτες ανάλογα το μέγεθος τους και τοποθετείστε τις με το ίδιο δίπλωμα τη μια πάνω στην άλλη. Δηλαδή, όλες οι τετράγωνες μαζί και όλες οι παραλληλόγραμμες μαζί. Δεν χρειάζεται να έχετε στα καθημερινά συρτάρια πάνω από μία 12, γιατί δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ.

Οι κουτάλες, οι πιρούνες και τα υπόλοιπα μεγάλα αντικείμενα τοποθετήστε τα σε ένα συρτάρι. Ταιριάξτε τα έτσι ώστε να θηλυκώνονται η μια μες την άλλη κουτάλα και εναλλάξ με διαφορετική φορά

Βάλτε μπολάκια μέσα στα συρτάρια σας και κάντε ομάδες με φελλούς, λαστιχάκια και άλλα μικροαντικείμενα.

• Για καφέδες, ζάχαρη και τσάι, τα τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα βάζα πιάνουν λιγότερο χώρο από τα στρογγυλά.

Στο κάτω μέρος του νεροχύτη μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δεύτερο ράφι και να τοποθετήστε τα καθαριστικά σας σε δύο επίπεδα.

• Τις σακούλες από τα σουπερ μάρκετ μαζέψτε τις σε ένα κουτί ή ειδικό κάδο για σακούλες που θα τον τοποθετήσετε στο εσωτερικό του ντουλαπιού.

Τα ταψιά μπορείτε να τα τοποθετείτε μέσα στο φούρνο.

Τοποθετήστε τα τρόφιμα στο ντουλάπι ανά είδος, ανά μέγεθος κουτιού και ανά προϊόν. Πάντα τις ετικέτες να τις έχετε μπροστά για να βλέπετε τι είναι το κάθε κουτί.

Βάλτε όλες τις κονσέρβες μαζί: τις στρογγυλές τη μία πάνω από την άλλη και τις τετράγωνες επίσης.

Για να εξοικομνομήσετε χώρο στον πάγκο μπορείτε να φτιάξετε ένα ράφι από πλεξιγκλάς και να τοποθετήστε σε δυο επίπεδα τα διάφορα αντικείμενα πχ τον αποχυμωτή και την καφετιέρα στο πάνω ράφι και από κάτω την τοστιέρα και όποιο άλλο αντικείμενο.

Διαβάστε επίσης, τον απολυτό οδηγό για όλα τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζεται η κουζίνα σας

Οδηγός για τα απαραίτητα εργαλεία και σκεύη της κουζίνας

Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε (και να γράφουμε) περισσότερα από ό,τι ο καθένας μόνος του.

Σας Προτείνουμε