Ρόδι: καθάρισμα, χυμός ροδιού και σωστή συντήρηση

Πώς διαλέγω, πώς καθαρίζω το ρόδι, πώς το στίβω και πως θα το συντηρήσω σωστά; Ό,τι ψάχνετε για τα ρόδια σας το έχω εδώ.

Τρόπος επιλογής

Υπάρχουν τρεις ποικιλίες ροδιών, τα γλυκά, τα ημίγλυκα και τα ξινά ρόδια. Ανεξάρτητα, ωστόσο, από τη γεύση που σας αρέσει, προτιμήστε τα βαριά ρόδια με γυαλιστερή και σφιχτή φλούδα. Βέβαια, ακόμη κι όταν η φλούδα τους συρρικνωθεί, το εσωτερικό τους μπορεί να φαγωθεί.

ροδι ροδια

Καθάρισμα ροδιού: Πως καθαρίζουμε το ρόδι;

Το καθάρισμα των ροδιών απαιτεί λίγο χρόνο, αλλά είναι εύκολο. Κόβετε κυκλικά και αφαιρείτε τη φλούδα στο μέρος του κοτσανιού και τη χαράζετε μέχρι το κάτω μέρος, χωρίς να πιέζετε πολύ το μαχαίρι, όπως κάνετε με το πορτοκάλι. Στη συνέχεια, ανοίγετε το ρόδι στη μέση και με την παλάμη σας ακουμπισμένη επάνω στην κομμένη πλευρά του ροδιού στέκεστε πάνω από ένα μεγάλο μπολ και με το άλλο χέρι χτυπάτε με μία κουτάλα τη φλούδα από το ρόδι. Με τον τρόπο αυτό βγαίνουν όλοι οι σπόροι του ροδιού.

πως καθαρίζουμε το ρόδι καθαρισμα

Σωστή συντήρηση

Τα ρόδια διατηρούνται πολλές ημέρες εκτός ψυγείου ή σε σκοτεινό μέρος, αν κρεμαστούν μαζί με το κλαδί τους. Αν θέλετε να τα κρατήσετε για αρκετούς μήνες, μπορείτε να τα φυλάξετε στο κάτω μέρος του ψυγείου.

Ρόδι στην κατάψυξη

Για να το διατηρήσετε ακόμη περισσότερο, μπορείτε να καθαρίσετε και να φυλάξετε το ρόδι στην κατάψυξη. Στεγνώστε πρώτα τους σπόρους πολύ καλά σε απορροφητικό χαρτί. Έτσι όταν θα παγώσουν θα παγώσει ένας ένας σπόρος κι όχι όλοι μαζί σαν τεράστιο παγάκι. Κατόπιν κλείστε το σε ειδικό δοχείο ή σακουλάκι για τρόφιμα. Έτσι, όποτε χρειάζεστε σπόρους, παίρνετε απλά όσους θέλετε.

ρόδι
Φυσικός χυμός ρόδι – Πως στίβω το ρόδι

Σε πολλές συνταγές, εκτός από τους σπόρους του ροδιού, χρησιμοποιείται και ο χυμός του. Υπάρχουν, λοιπόν, δύο τρόποι για να πάρετε το χυμό από τους καρπούς: είτε στύβετε τα ρόδια στο στύφτη, όπως κάνετε με τα πορτοκάλια, είτε πιέζετε τους καρπούς σε ένα σουρωτήρι.

φυσικός χυμός ροδι πως στίβω το ρόδι

Μάλιστα, σε αντίθεση με την πρώτη περίπτωση, στη δεύτερη μένουν στο σουρωτήρι και οι μεμβράνες που χωρίζουν τους σπόρους, οι οποίες δίνουν μια ελαφρώς στυφή γεύση στο χυμό.

Τι μπορώ να φτιάξω με τo ρόδι;

Εκτός από το να απολαύσετε φρέσκα σκέτα τα σπόρια του ροδιού ή να πιείτε έναν θρεπτικό χυμό του, το ρόδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές. Θα τις βρείτε όλες εδώ.

Σαλάτα Coleslaw με ρόδι

Βάλτε το σε σαλάτες, γλυκά, φαγητά ή φτιάξτε υπέροχο λικέρ ρόδι με τη συνταγή που σας έχω εδώ.

Και αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το ρόδι και τις ευεργετικές του ιδιότητες διαβάστε το παρακάτω άρθρο

Ρόδι: οι ιδιότητες, τα οφέλη και η ιστορία του

Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε (και να γράφουμε) περισσότερα από ό,τι ο καθένας μόνος του.

Σας Προτείνουμε