Πίσω

Που αποθηκεύω τον καφέ; Στο ψυγείο ή στο ντουλάπι;

Ο καφές είναι ένα αγαθό που υπάρχει σε διάφορες μορφές, σχεδόν σε κάθε σπίτι της υφηλίου. Αυτός μας δίνει το μαγικό φίλτρο που μας ξυπνάει το πρωί, μας βοηθάει να μένουμε ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες!

Επειδή σε πολλούς αρέσει να απολαμβάνουν τον καφέ τους, καλό θα είναι εκτός από την καφεΐνη που είναι απαραίτητη, να έχει και γεμάτη γεύση αλλά και μοναδικά αρώματα. Πολύ σημαντική λοιπόν, εκτός από τη σωστή επιλογή της καλής ποιότητας του καφέ, είναι και η προετοιμασία, η παρασκευή αλλά η σωστή αποθήκευσή του.

Που πρέπει να αποθηκεύεται λοιπόν ο καφές; Στο ντουλάπι ή στο ψυγείο;

Αν λοιπόν αγαπάτε τον καφέ, ο καλύτερος τρόπος για να τον διατηρήσετε φρέσκο ​​είναι να τον βάλετε στο ράφι. Είτε πρόκειται για αλεσμένο ή κόκκους καφέ, ο σωστός τρόπος αποθήκευσης είναι ένας, να τον αποθηκεύσετε σε ένα ράφι, σε ένα αδιαφανές αεροστεγές δοχείο μακριά από το φως, τη θερμότητα και την υγρασία.

Αν δεν έχετε κάποιο κατάλληλο δοχείο, κλείστε το πάνω μέρος της σακούλας με ένα λαστιχάκι. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη σακούλα του καφέ μέσα σε μία πλαστική σακούλα τροφίμων. Αν είναι και σακούλα που σφραγίζει ακόμα καλύτερα. Σκοπός είναι να κρατήσουμε τον καφέ αεροστεγώς κλεισμένο.

Πολλοί θα έχετε ακούσει ότι ο καφές διατηρείται καλύτερα φρέσκος στο ψυγείο. Δείτε τι συμβαίνει αν βάλετε τον καφέ σας στο ψυγείο. Όταν κρατάτε τον καφέ στο ψυγείο, λογικό είναι να τον βάζετε και τον βγάζετε από αυτό κάθε φορά που θέλετε να πιείτε καφέ. Έτσι, δημιουργείται υγρασία στο πακέτο του εξαιτίας των διακυμάνσεων της θερμοκρασίας. Η γεύση του χαλάει καθώς λόγω της υγρασίας η δομή των κυττάρων αλλάζει. Η αλλαγή αυτή προκαλεί απώλεια των ελαίων που δίνουν στον καφέ το άρωμά του και τη γεύση του.

Διαφήμιση

Δεν μπορώ λοιπόν να αποθηκεύσω τον καφέ στο ψυγείο;

Μπορείτε, υπό την προϋπόθεση ότι θα τον αποθηκεύσετε μόνο και δεν θα τον χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Επίσης, μπορείτε να βάλετε στην κατάψυξη και να συντηρήσετε ολόκληρους κόκκους καφέ για περίπου ένα μήνα. Αν έχετε μεγάλη ποσότητα καφέ, διαιρέστε τη σε μικρότερες μερίδες και στη συνέχεια παγώστε τις μερίδες αυτές σε αεροστεγείς σακούλες. Έτσι κάθε φορά που χρειάζεστε καφέ, θα βγάζετε την ποσότητα που θέλετε, θα την αλέθετε και θα την αποθηκεύετε στο ντουλάπι σας στο αεροστεγές σας δοχείο για καθημερινή χρήση.

Μάθε ακόμα, πώς να γλυκάνεις τον καφέ σου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται