Πού αποθηκεύω τον καφέ; Στο ψυγείο ή στο ντουλάπι;

Ο καφές είναι ένα αγαθό που υπάρχει σε διάφορες μορφές σε κάθε σπίτι σχεδόν της υφηλίου. Αυτός μας δίνει το μαγικό φίλτρο που μας ξυπνάει το πρωί και μας βοηθάει στο να μένουμε ενεργοί όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Επειδή σε πολλούς αρέσει να απολαμβάνουν τον καφέ τους καλό θα είναι εκτός από την καφεΐνη που είναι απαραίτητη, να έχει και τη γεμάτη του γεύση και τα μοναδικά του αρώματα. Πολύ σημαντικό είναι εκτός από την επιλογή καλής ποιότητας καφέ, να προετοιμάζεται, να παρασκευάζεται και να αποθηκεύεται σωστά.

Που πρέπει να αποθηκεύεται λοιπόν ο καφές, στο ντουλάπι ή στο ψυγείο;

Αν λοιπόν αγαπάτε τον καφέ ο καλύτερος τρόπος για να τον διατηρήσετε φρέσκο ​​είναι να τον βάλετε στο ράφι. Είτε πρόκειται για αλεσμένο ή κόκκους καφέ, ο σωστός τρόπος αποθήκευσης είναι ένας. Καλό είναι να τον αποθηκεύσετε σε ένα ράφι σε ένα αδιαφανές αεροστεγές δοχείο μακριά από το φως, τη θερμότητα και την υγρασία.

Αν δεν έχετε κάποιο κατάλληλο δοχείο, κλείστε το πάνω μέρος της σακούλας με ένα λαστιχάκι. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη σακούλα του καφέ μέσα σε μία πλαστική σακούλα τροφίμων. Αν είναι και σακούλα που σφραγίζει ακόμα καλύτερα. Σκοπός είναι να κρατήσουμε τον καφέ αεροστεγώς κλεισμένο.

Πολλοί θα έχετε ακούσει ότι ο καφές διατηρείται καλύτερα φρέσκος στο ψυγείο. Δείτε τι συμβαίνει αν βάλετε τον καφέ σας στο ψυγείο. Όταν κρατάτε τον καφέ στο ψυγείο, λογικό είναι να τον βάζετε και τον βγάζετε από αυτό κάθε φορά που θέλετε να πιείτε καφέ. Έτσι, δημιουργείται υγρασία στο πακέτο του εξαιτίας των διακυμάνσεων της θερμοκρασίας. Η γεύση του χαλάει γιατί η λόγω της υγρασίας η δομή των κυττάρων αλλάζει,. Η αλλαγή αυτή προκαλεί απώλεια των ελαίων που δίνουν στον καφέ το άρωμά της και τη γεύση.

Δεν μπορώ λοιπόν να αποθηκεύσω τον καφέ στο ψυγείο;

Ναι υπό την προϋπόθεση ότι θα τον αποθηκεύσετε μόνο και δεν θα τον χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Επίσης, μπορείτε να βάλετε στην κατάψυξη και να συντηρήσετε ολόκληρους κόκκους καφέ για περίπου ένα μήνα. Αν έχετε μεγάλη ποσότητα καφέ, διαιρέστε τη σε μικρότερες μερίδες και στη συνέχεια παγώστε τις μερίδες αυτές σε αεροστεγείς σακούλες. Έτσι κάθε φορά που χρειάζεστε καφέ, θα βγάζετε την ποσότητα που θέλετε, θα την αλέθετε και θα την αποθηκεύετε στο ντουλάπι σας στο αεροστεγές σας δοχείο για καθημερινή χρήση.

Διαβάστε επίσης παρακάτω πως να αποθηκεύετε σωστά τη σοκολάτα.

Πού να βάλω τη σοκολάτα μου, στο ψυγείο ή στο ντουλάπι; Τα μυστικά της σωστής συντήρησης

Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε (και να γράφουμε) περισσότερα από ό,τι ο καθένας μόνος του.

Σας Προτείνουμε