Πίσω

Αβοκάντο πως να το φαω;

Το αβοκάντο είναι ένα ιδιαίτερο φρούτο που γεννά πολλές απορίες.

Πως να φάω το αβοκάντο; Πως τρώγεται το αβοκάντο; Πως ωριμάζει το αβοκάντο; Τα αβοκάντο τα βρίσκουμε συνήθως στον πάγκο του μανάβη, χωρίς να έχουν φτάσει ακόμα στην ιδανική ωρίμανσή τους. Για να τα χρησιμοποιήσουμε όμως στις συνταγές μας και να τα απολαύσουμε την υπέροχη γεύση και τη μοναδική τους υφή πρέπει να είναι ώριμα. Κι φυσικά πρέπει να γνωρίζουμε πως τρώγεται το αβοκάντο. Είναι καλό να γνωρίζουμε μερικούς τρόπους οι οποίοι μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία ωρίμανσης ενός φρεσκοαγορασμένου αβοκάντο.

Παρακάτω θα δείτε τρόπους, που θα κάνουν τα αβοκάντο σας να ωριμάσουν ακόμα και σε μερικά λεπτά!

Μπορεί ένα άγουρο αβοκάντο να ωριμάσει με μόνο λίγα λεπτά;

Και όμως μπορεί! Πως ωριμάζει το αβοκάντο;

Τυλίξτε το αβοκάντο καλά με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Τοποθετήστε το σε ένα ταψάκι και βάλτε το στο φούρνο, στους 100 βαθμούς C για 10 λεπτά. Με τη θέρμανση απελευθερώνει αιθυλένιο, το οποίο προάγει την ωρίμανσή του. Το γεγονός του ότι είναι τυλιγμένο με το αλουμινόχαρτο, αυξάνει τη συγκέντρωση του αερίου γύρω από τον καρπό και μέσα σε λίγα λεπτά μπορεί να επέλθει η ωρίμανση.

Πως ωριμάζει το αβοκάντο πιο γρήγορα (σε μερικές μέρες);

Αν δεν βιάζεστε τόσο πολύ, και απλά θέλετε να επιταχύνετε ελαφρώς τη διαδικασία της ωρίμανσης, τότε πάρτε μια χάρτινη σακούλα, βάλτε μέσα το αβοκάντο μαζί με ένα μήλο. Κλείστε καλά τη σακούλα και αφήστε τη σε μια άκρη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Το αβοκάντο σας θα είναι έτοιμο σε 1-3 μέρες. Τσεκάρετε ενδιάμεσα να βεβαιωθείτε σε τι κατάσταση είναι. Αν δεν έχετε μήλο, μπορείτε να βάλετε σκέτο το αβοκάντο, μιας και η σακούλα ουσιαστικά λειτουργεί σαν ένα μέσο φυλάκισης του αιθυλενίου.  Μαζί με το μήλο θα παράγεται μεγαλύτερη ποσότητα και θα ωριμάσει πιο γρήγορα. Χωρίς το μήλο θα πάρει 2-4 μέρες.

Δείτε εδώ μοναδικές συνταγές με αβοκάντο και μπείτε στην κουζίνα!

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται