ΑΡΘΡΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΩΣ

Γιατί βάζουμε σιμιγδάλι στα μελομακάρονα;

γιατι βαζουμε σιμιγδαλι στα μελομακαρονα

Γιατί βάζουμε σιμιγδάλι στα μελομακάρονα και τι να χρησιμοποιήσουμε αντί για κονιάκ

Το σιμιγδάλι είναι ένα από τα μυστικά για τα πολύ μελωμένα μελομακάρονα. Χρησιμοποιείται επειδή απορροφά περισσότερο σιρόπι, κάνοντας τα γλυκά ζουμερά και αφράτα. Όσοι αγαπούν τα μελωμένα μελομακάρονα προτιμούν το σιμιγδάλι, ενώ η ζύμη μπορεί να γίνει και μόνο με αλεύρι, αν προτιμάς πιο αφράτα γλυκά.

Συμβουλές για τέλεια ζύμη:

  • Χρησιμοποίησε μαλακό αλεύρι ή για όλες τις χρήσεις για αφράτο αποτέλεσμα.
  • Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί 20 λεπτά, σκεπασμένη, για να μην στεγνώσει.
  • Χτύπησε καλά το λάδι με τη ζάχαρη για να καραμελώσει και να δώσει τραγανότητα.
  • Μην ζυμώνεις πολύ μετά την προσθήκη του αλευριού, διαφορετικά η ζύμη θα γίνει σκληρή.

Λάδι:
Το ιδανικό είναι μισό-μισό: ελαιόλαδο + σπορέλαιο (ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο ή σουσαμέλαιο). Το ελαιόλαδο δίνει γεύση και το σπορέλαιο τραγανότητα και αφράτωση μετά το σιρόπιασμα.

Ψήσιμο

  1. Προθερμασμένος φούρνος, καλύτερα στον αέρα.
  2. Ψήσε μέχρι να ροδίσουν καλά και να στεγνώσει η καρδιά τους.
  3. Αν δεν ψηθούν σωστά, δε θα ρουφήξουν το σιρόπι και θα μείνουν σκληρά.

Αντί για κονιάκ:
Το κονιάκ δίνει άρωμα και τραγανότητα. Αν θέλεις εναλλακτικά:

  • Κρασί
  • Χυμό πορτοκαλιού

Έτσι, μπορείς να φτιάξεις μελομακάρονα ζουμερά, αφράτα και αρωματικά, ακόμα και χωρίς αλκοόλ ή για πιο ήπια γεύση.

Απόρρητο