Μελομακάρονα με σιμιγδάλι ή φανταστικά μελομακάρονα με λάδι & αλεύρι;
Πόσοι από εσάς μου κάνετε την ερώτηση, γιατί βάζουμε σιμιγδάλι στα μελομακάρονα; Χρησιμοποιούμε σιμιγδάλι στα μελομακάρονα γιατί θέλουμε να ρουφήξουν πολύ σιρόπι και να γίνουν πολύ μελωμένα.
Όσοι αγαπούν τα πολύ μελωμένα προτιμούν το σιμιγδάλι. Τα φτιάχνουμε λίγο μεγαλύτερα σε μέγεθος και τα βουτάμε στο σιρόπι όσο είναι ζεστά ακόμα. Έτσι γίνονται μαλακά και ζουμερά. Να λοιπόν γιατί βάζουμε σιμιγδάλι στα μελομακάρονα, γιατί αγαπάμε τα πολύ μελωμένα που τραβούν πολύ σιρόπι. Όμως, εκτός από σιμιγδάλι, γίνονται και μόνο με αλεύρι.
Αλεύρι μπορείς να βάλεις μαλακό ή για όλες τις χρήσεις για να σου γίνουν πολύ αφράτα!
Το μυστικό μου για να πετύχετε το τέλειο πλάσιμο, είναι να ξεκουράσετε τη ζύμη για 20 λεπτά και να την κρατάτε πάντα σκεπασμένη για να γίνουν αφράτα.
Όσο πιο πολύ χτυπάτε το λάδι και τη ζάχαρη τόσο πιο τραγανά και αφράτα θα γίνουν στο ψήσιμο. Όσο πιο αφράτα γίνουν στο ψήσιμο, τόσο πιο αφράτα θα παραμείνουν μετά το σιρόπιασμα.