Τυλίγουμε τα κρεατικά σε ρολό για να κρατήσουν την υγρασία τους, να έχουν ομοιόμορφο σχήμα μετά το ψήσιμο και να σερβίρονται σε ωραίες φέτες. Επίσης, με τον τρόπο αυτό συγκρατείται η γέμιση που θέλουμε να προσθέσουμε, η οποία προσδίδει έξτρα γεύση και αρώματα. Η γέμιση επιπλέον λιπαίνει εσωτερικά το κρέας με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμα πιο μαλακό. Θα χρειαστείτε σπάγκο ψησίματος.
- Κρατώντας το κρέας με την πλευρά του λίπους προς τα πάνω, το χαράζουμε οριζόντια για να μεγαλώσουμε την επιφάνειά του.
- Το ανοίγουμε σαν βιβλίο, να βλέπουμε μπροστά μας όλη την επιφάνειά του.
- Το γυρνάμε από την πλευρά που είναι το λίπος και με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε διαγώνια το λίπος, σχηματίζοντας ρόμβους.
- Αναποδογυρίζουμε το κρέας ώστε να βλέπουμε την από μέσα κομμένη πλευρά. Απλώνουμε τη γέμιση σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.
- Τυλίγουμε σφιχτά το κρέας μέχρι να σχηματιστεί ένα ρολό. Με σπάγκο δένουμε κατά μήκος δύο φορές.
- Κάνουμε θηλιά με το χέρι μας και την περνάμε στο κρέας. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να δέσουμε το ρολό σε όλο το μήκος του, κάνοντας θηλιές ανά 2 εκ. Στερεώνουμε το σπάγκο με ένα δέσιμο και ψήνουμε.