Πώς να αφαιρέσετε επίμονους λεκέδες από καφέ!

Όποιος αγαπάει τον καφέ, σίγουρα έχει  στο ντουλάπι της κουζίνας του μπόλικες κούπες με μόνιμους λεκέδες από καφέ για να το αποδείξουν! Υπάρχει ένας φτηνός, γρήγορος τρόπος για να φύγει ο παλιός λεκές από καφέ χωρίς να χρησιμοποιήσετε χημικές ουσίες ή να αγοράσετε ειδικά καθαριστικά.

Χρειάζεστε μόνο ένα υλικό, το οποίο πιθανότατα έχετε ήδη στο ντουλάπι σας.

D:\RUNNING DATA\Downloads\PRIN.jpg

Λίγη μαγειρική σόδα

Πασπαλίστε λίγη σόδα μέσα στο λεκιασμένο σκέυος που θέλετε να καθαρίσετε, είτε αυτό είναι μία κούπα είτε η κανάτα της μηχανής σας, προσθέστε λίγο νερό για να σχηματιστεί μια πάστα και τρίψτε απαλά με ένα σφουγγάρι. Οι μικροσκοπικοί κόκκοι της σόδας λειτουργούν ως ένα πολύ απαλό πίλινγκ που θα σας απαλλάξει από αυτούς τους μόνιμους λεκέδες μέσα σε λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, απλά ξεπλύνετε με νερό και πλύνετε με τον τρόπο που συνήθως θα κάνατε.

D:\RUNNING DATA\Downloads\META.jpg

Αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη. Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω φωτογραφία, υπάρχει ακόμα ένας ανεπαίσθητος λεκές, που παρά τα αρκετά λεπτά τριψίματος με σόδα δεν καθάρισε. Η διαφορά παρόλα αυτά εξακολουθεί να είναι εντυπωσιακή σε σχέση με ένα απλό πλύσιμο.

Να θυμάστε πάντα ότι λίγη σόδα μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τους επίμονους λεκέδες στα σκεύη σας και ειδικά να εξαφανιστεί ο παλιός λεκές από καφέ.

 

https://www.argiro.gr/2020/01/lekes-kafe-pos-na-afairesete-epimonous-lekedes-apo-kafe/