Πως να καθαρίσω το φούρνο οικολογικά

Οι συσκευές μας στην κουζίνα με το συνεχές μαγείρεμα, λερώνονται από λίπη και υπολείμματα τροφίμων και χρειάζονται ταχτικό καθάρισμα. Ο φούρνος ψησίματος είναι αυτός που λερώνεται εύκολα και καθαρίζεται δύσκολα!

Ακόμα και αν μετά από κάθε χρήση καθαρίζετε με ένα πανάκι το εσωτερικό του φούρνου, πάντα υπάρχει η πιθανότητα να σας ξεφύγει κάτι και κάποιοι λεκέδες να είναι επίμονοι και να μην καθαρίζουν εύκολα. Χρήση με τη χρήση αυτοί οι λεκέδες γίνονται πιο επίμονοι και δύσκολοι.  Για αυτό το λόγο θα πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εκτός από το γρήγορο καθάρισμα που ακολουθεί το μαγείρεμα, να κάνετε ένα πιο γενικό και εντατικό καθάρισμα.

Υπάρχουν διάφορα προϊόντα στο εμπόριο που μπορείτε να προμηθευτείτε, αλλά τι πιο υγιεινό για το σπίτι σας να χρησιμοποιήσετε φυσικά συστατικά που έχουν τα ίδια και μπορεί και καλύτερα αποτελέσματα!

Καθάρισμα φούρνου με σόδα

Σε ένα μπολ ανακατέψτε ίσα μέρη νερού και μαγειρικής σόδας, δημιουργώντας μια πηχτή κρέμα.

Άλειψε την κρέμα σε κάθε επιφάνεια του κρύου ή χλιαρού φούρνου σας και αφήστε να μουλιάσουν οι λεκέδες από 5 έως 30 λεπτά, πριν την αφαιρέσετε με ένα υγρό πανί.

Για πολύ δύσκολους λεκέδες, πρόσθεσε στο μείγμα και μια ίση ποσότητα χοντρού αλατιού – βοηθάει στο τρίψιμο!

Καθάρισμα φούρνου με αμμωνία

Γεμίστε μία κατσαρόλα με νερό και βάλτε το να βράσει. Αφού βράσει, βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε μέσα στο νερό ένα φακελάκι αμμωνία. Βάλε την κατσαρόλα ξεσκέπαστη μέσα στο στο φούρνο και αφήστε τη ολόκληρο το βράδυ.

Την επομένη σκουπίστε το φούρνο με ένα στεγνό πανί ή χαρτί κουζίνας: ακόμα και τα καμένα λίπη θα φύγουν με ένα απλό σκούπισμα!

Άλλα φυσικά συστατικά που έχουν και καθαριστικές δράσεις, είναι το ξίδι και το λεμόνι, τα οποία μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε στα καθαριστικά μείγματα που φτιάχνετε.

Διαβάστε επίσης πώς να καθαρίσετε την κουζίνα σας με φυσικό τρόπο στο παρακάτω άρθρο.

https://www.argiro.gr/2020/01/pos-tha-katharisete-fourno-sas-oikologika/