Πίσω

Η σωστή πρόληψη για τις ιώσεις και την περίοδο της γρίπης

Και καθώς ο χειμώνας προχωρεί έχουμε φτάσει πλέον στο πικ της σεζόν με τις ιώσεις και τη γρίπη. Και επειδή λίγο ως πολύ κάθε οικογένεια θα περάσει τους επόμενους μήνες κάποια περιστατικά ιώσεων, το σίγουρο είναι ότι δε χρειάζεται να πανικοβαλλόμαστε αλλά να μάθουμε πώς θα θωρακιστούμε απέναντι σε αυτές τις εποχικές αρρώστιες και να κάνουμε τη σωστή πρόληψη για τις ιώσεις και την περίοδο της γρίπης.

Πότε ξεκινάει η περίοδος της γρίπης

Η περίοδος της γρίπης είναι η χρονική περίοδος που παρουσιάζονται τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα. ο ιός της γρίπης δεν εξαφανίζεται ποτέ απλά τους καλοκαιρινούς μήνες τα κρούσματα είναι πολύ λίγα. Συνήθως η γρίπη κάνει πιο έντονη την εμφάνισή της τον Οκτώβριο και διαρκεί μέχρι και το Μάιο. Ενώ ο μήνας με τα περισσότερα κρούσματα είναι συνήθως ο Φεβρουάριος.

Πώς μεταδίδονται οι ιώσεις και η γρίπη

Ο ιός της γρίπης μεταδίδεται με τον ίδιο τρόπο που μεταδίδονται και όλες οι ιώσεις, από άνθρωπο σε άνθρωπο, μέσω των σταγονιδίων που εκπέμπει στο περιβάλλον του ο ασθενής που βήχει ή φτερνίζεται. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μεταδοθεί και έμμεσα μέσω της επαφής των χεριών με διάφορα αντικείμενα όπου έχουν εναποτεθεί σταγονίδια προσβεβλημένων ατόμων. Ο ίος μπορεί να επιβιώσει στις επιφάνειες από 2-8 ώρες. Επίσης μπορεί να μεταδοθεί μέσω της επαφής των χεριών μας με τη μύτη, το στόμα ή τα μάτια.

Ποιες είναι οι σημαντικότερες διαφορές στα συμπτώματα των απλών ιώσεων και της γρίπης;

Τι πρέπει να κάνετε για τη σωστή πρόληψη για τις ιώσεις και την περίοδο της γρίπης;

Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας αρρωστήσει;

Μάθετε όλες τις απαντήσεις στο easybusymom

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται