Τι γνωρίζετε για το διαβήτη τύπου 2;

Το ότι η υγεία μας σχετίζεται με τη διατροφή μας το ξέρουμε όλοι. Μία νόσος που είναι άμεσα συνυφασμένη με τη διατροφή μας και θεωρείται μάστιγα του αιώνα μας, είναι ο διαβήτης τύπου 2.

Ανεξαρτήτως της αιτιολογίας της νόσου, ακόμα και αν έχει συμβεί ή θα συμβεί στο μέλλον σε εσάς ή σε κάποιο κοντινό σας πρόσωπο, να θυμάστε ότι η ενημέρωση και η γνώση είναι το παν.
Εάν κάποιος διαγνωστεί με διαβήτη τύπου 2, το βασικό είναι να μάθει τις επιλογές που έχει, προκειμένου να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, χέρι χέρι με το διαβήτη.

Και μπορεί να έχετε ακούσει ότι ο διαβήτης τύπου 2 προκαλεί διάφορες βλάβες στο καρδιαγγειακό σύστημα. Ξέρετε όμως ότι κάποιες απλές καθημερινές συνήθειες μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση, όπως το άγχος, η κακή ποιότητα ύπνου και το κάπνισμα; Επίσης η παχυσαρκία, η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, η υψηλή αρτηριακή πίεση και τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να οδηγήσουν έναν ασθενή με διαβήτη τύπου 2 στην εκδήλωση κάποιας μορφής καρδιαγγειακής νόσου.

Επομένως είναι πραγματικά σημαντικό τα άτομα με διαβήτη τύπου 2, να ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να διατηρούν τα επίπεδα σακχάρου τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού τους, προκειμένου να μην υποστούν άλλη βλάβη. Είναι επίσης σημαντικό να ενημερώνονται για τις επιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν στον οργανισμό τους, λόγω της ασθένειάς τους και να κάνουν συστηματικά τις εξετάσεις τους.

Αν σας αφορά και θέλετε να ενημερωθείτε αναλυτικά για το τι μπορεί να προκαλέσει ο διαβήτης τύπου 2 και τι μπορείτε εσείς να κάνετε για να τον ελέγξετε καλύτερα, δεν έχετε παρά να να κλικάρετε στο παρακάτω λινκ. #AtTheHeartOfDiabetes, #collab

https://www.boehringer-ingelheim.gr/diavitis-typou-2/kardiaggeiaki-nosos/5stoixeia//?cid=sm:AtTheHeartOfDiabetes:Argiro_Barbarigou_GR:January2020

https://www.argiro.gr/2020/01/ti-gnorizete-gia-diaviti-typou-2/