Είτε ωμό είτε βραστό συνοδευόμενο με σκορδαλιά είτε ακόμη σε σαλάτα, το παντζάρι αποτελεί από τα πιο αγαπημένα λαχανικά του λαού μας. Εμείς οι Έλληνες όμως δεν είμαστε οι μόνοι που αγαπάμε το παντζάρι. Ιδιαίτερη αδυναμία του έχουν και στην Ανατολική Ευρώπη, όπου φτιάχνουν με αυτό μοναδική παντζαρόσουπα.
Παντζαρόσουπα βρίσκουμε σε πολλές χώρες με αρκετές παραλλαγές τόσο συστατικών όσο και χρώματος! Είναι ένα φαγητό πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά καθώς γενικά περιλαμβάνει παντζάρι, καρότο, κρεμμύδι, πατάτα, κόκκινη πιπεριά, ντομάτα και λάχανο (αν και τα παιδιά δεν προτιμάνε το τελευταίο). Όλα τα υλικά για τη σούπα ψιλοκόβονται πριν σοταριστούν και μπουν στην κατσαρόλα για βράσιμο.
Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά όλες τις παραλλαγές αυτής της διάσημης σούπας, για να αποφασίσετε την αγαπημένη σας και να τη φτιάξετε στο σπίτι.